Welzijn Van West, DENGO

Dengo staat voor Dave-en-Esther-Bingo. Dave en Esther zijn twee collega's die eind augustus afscheid namen bij Welzijn West Betuwe. 


Creative bui

In een creatieve bui bedacht ik om m'n afscheidspraatje op te leuken met een bingovariant. In m'n speech had ik allerlei woorden ‘verstopt', in dit geval voornamelijk auto-onderdelen en judotermen. De alerte luisteraar kon ze afstrepen op de Dengokaart, bij een volle kaart hard DENGO roepen en een Tony’s Chocolonelyreep winnen.


Bijschaven

Op zich een geniaal idee, zou je zeggen. In de praktijk vraagt het nog wat bijschaven. Bingo met een Bossche bol op schoot is niet ideaal, zo blijkt. 


Daarnaast is speechen terwijl iedereen naar zijn Bingokaart kijkt, niet bemoedigend. Goed getimede grappen vallen in het water, omdat iedereen alleen op de woorden let. Uiteindelijk riep niemand Dengo!, omdat iedereen wel een woord miste. 


Buurtsportcoaches

De buurtsportcoaches maakten bezwaren tegen de gang van zaken en begonnen de spelregels te betwisten. Aan het eind gaven we de chocoladereep maar aan een collega die net vader is geworden; hij kon wel wat korte-termijn-oppeppers gebruiken. 


Duidelijke winnaar

Volgende keer maar dan toch maar weer gewoon een ‘roast’ als afscheidsspeech. Dan is er in ieder geval een duidelijke winnaar.


Marco van Westerlaak

Directeur-bestuurder Welzijn West Betuwe