Ode aan de Linge festival in Heemtuin Geldermalsen

geldermalsen • Zondag 19 september tonen kunstenaars uit West Betuwe tijdens het Ode aan de Lingefestival hun werk en vertellen zij hun verhaal in beeld en geluid in een gratis toegankelijk festival op verschillende locaties in de Heemtuin van Geldermalsen. 

Het festival duurt van 13:00 tot 20:00 uur. De heemtuin is te bereiken via het parkeerterrein bij Albert Heijn (Achter 't Veer) of vanaf de Koppelsedijk in Geldermalsen. Gratis parkeren op zondag. 

Met natuurbeleving en kunst als bindende factor worden bezoekers uitgenodigd om alle kunstwerken te gaan bekijken al dan niet verstopt in het afwisselende landschap. Bezoekers ondergaan de inspiratie van kunst, poëzie, muziek, theater en het gezellige terras met hapjes en drankjes aan de Linge. De natuurbeleving wordt nog meer onder de aandacht gebracht door het IVN, onder begeleiding van een natuurgids krijgen de bezoekers informatie en kunnen ze deelnemen aan een rondleiding door de Heemtuin. Deelnemers van de Betuwse coöperatie De Fruitmotor laten bezoekers de Krenkelaar proeven en vertellen over diversiteit in het landschap en de veredeling van bloemzaden.

Wie ook betrokken wil zijn en meedenken over kunst en natuur in de Heemtuin kan zich melden via info@odeaandelinge.nl.


GGD-prikbus naar Herwijnen en Geldermalsen 

herwijnen/geldermalsen • De GGD komt in Herwijnen en Geldermalsen langs met een speciale prikbus voor coronavaccinaties. Op vrijdag 17 september staat de bus van 14.00 tot 20.00 uur aan de Achterweg 33 (Marktplein) in Herwijnen. Op zaterdag 18 september staat de bus van 10.00 tot 16.00 uur aan Achter ’t Veer 16 (bij de kerk) in Geldermalsen.

Wie nog geen eerste vaccinatie tegen corona heeft gehad kan zonder afspraak langskomen voor een vaccinatie tegen corona. Of om vragen over het vaccineren te stellen aan GGD medewerkers. Dit ‘prikken op maat’ is een onderdeel van een grote regiotour in september. De GGD-bus rijdt langs veertien gemeenten in Gelderland-Zuid.

Janssen- of Pfizervaccin
De GGD prikt met het Pfizer- of het Janssen-vaccin. Mensen jonger dan 18 jaar komen alleen in aanmerking voor Pfizer. Mensen ouder dan 18 jaar kunnen zelf kiezen welk vaccin ze willen. Voor het Janssen-vaccin is één prik nodig, voor het Pfizervaccin twee prikken. De afspraak voor de tweede prik kan ter plaatse worden gemaakt. Voor vaccinatie is een geldig identiteitsbewijs verplicht.

Op de website www.ggdgz.nl/regiotour is informatie te vinden over de regiotour van de GGD. Geïnteresseerden kunnen ook op andere locaties terecht.