Nipte bekerzege voor Haaften tegen Rhelico

haaften • Derdeklasser Haaften had zaterdag thuis veel moeite om vierdeklasser Rhelico voor de beker met 1-0 te verslaan. Pas een kwartier voor tijd maakte Jordy Perdon het enige doelpunt.

Vroege Haaftense mogelijkheden voor Danny Verwolf en Mats van Velzen bleven onbenut. Een schot van Thijmen Gerringa werd van richting veranderd en leverde slechts een corner op. Na twintig minuten knalde Gerringa wel mooi op doel, maar Rhelico-keeper Michel Kuipers redde prima ten koste van weer een hoekschop.

Bijna een kwartier later was keeper Kuipers wel geklopt, maar ditmaal voorkwam een Rhelico-veldspeler op de doellijn een achterstand.

Kranig

De gasten weerden zich overigens kranig en Ferry van Asch mikte voorlangs. Vlak voor rust moest Ronald Zondag op de Haaftense doellijn zelfs verhinderen dat Rhelico door een kopbal van Kylian Heemskerk na een hoekschop de leiding zou nemen.

Haaften begon de tweede helft offensief, maar bij een voorzet van Michael Smit miste Mats van Velzen een kans. Bij een schot van invaller Matthijs Donker was Rhelico-keeper Kuipers weer present. Ondanks een overwicht van Haaften bleef het nog lang 0-0, want ook een schot van John Noorthoek werd gestuit.

Een kwartier voor afloop nam Haaften eindelijk de leiding, want Jordy Perdon mikte vanaf rechts resoluut raak: 1-0. Zes minuten later had Daniël van Zuijdam de voorsprong kunnen verdubbelen, maar zijn boogbal alleen voor de keeper mislukte. Tijdens de slotfase kreeg het dappere Rhelico nog één kans op een gelijkspel. Vanaf links zag Sander Noom echter hoe Haaftens doelman Lars Tertoolen redde. Zo bleef het 1-0.