Trimhockey in Geldermalsen

geldermalsen • Donderdag 9 september 2021 start HC Geldermalsen met trimhockey,  een leuke en laagdrempelige vorm van hockey waarbij gezelligheid en plezier voorop staan. De training is iedere donderdagavond van 20.30 - 21.30 uur onder leiding van voormalig tophockeyer Hanco de Labije. Interesse? Train vrijblijvend vier keer mee om het te ervaren. Kijk voor meer informatie op www.hcgeldermalsen.nl.


Music@Meteren-class in Meteren 

meteren • In september is er voor de 15e keer een seizoen Music@Meteren-class. Met dit concept laten de muzikanten in de dop zien hoe leuk het is om een instrument te bespelen en hoe leuk het is om samen met andere kinderen muziek te maken. De lessen vinden plaats iedere dinsdag van 16.00 tot 16.45 uur in de Mr. Aafjesschool in Meteren. De cursus is bedoeld voor kinderen vanaf 7 jaar waarin ze kennismaken met allerlei aspecten van muziek maken en worden verschillende instrumenten gedemonstreerd en door de kinderen uitgeprobeerd. De kinderen treden ook een paar keer op, samen met jeugdorkest M-tastic! Interesse? Mail naar muziekverenigingmeteren@gmail.com.


Expostie Alex Olzheim

varik • Beeldend kunstenaar Alex Olzheim exposeert tot en met zondag 26 september in de oude School van Varik, naast de Dikke Toren. De expositie bestaat uit aquarellen en acrylschilderijen  van landschappen en andere onderwerpen.’ Tot en met 26 september. De tentoonstelling is geopend op zondagen 13.00-17.00 uur. In verband met Monumentendag is er een extra openstelling op zaterdag 11 september en in verband met Waardart op zaterdag 25 september. Meer informatie op www.oudetorenvarik.nl


Schoeisel voor moeilijke voeten

beesd • In het woonzorgcentrum De Lingehof in zaal De Elstar zal op donderdag 16 september van 10.00 tot 12.00 uur een verkoop worden gehouden speciaal bedoeld voor mensen met moeilijke voeten. Deze wordt verzorgd door Jonker Speciaal Schoeisel. Deze firma levert al ruim 15 jaar schoenen en pantoffels, zowel voor dames als heren, in veel verschillende lengte- en wijdtematen. De ideale oplossing voor mensen met gevoelige of opgezwollen voeten of enkels, steunkousen, zwachtels, beugels, steunzolen, hallux valgus, likdoorns, eksterogen, hamertenen, diabetes en reumatische aandoeningen. Belangstellenden zijn van harte welkom. De toegang is gratis. Pinnen is mogelijk. Het adres van De Lingehof is Huis te Beestlaan 39. 


BOP-ochtend in Herwijnen

herwijnen • Op woensdag 8 september is de er een Buurtontmoetingsplek (BOP) in Herwijnen. Van 10.00 tot 12.00 uur in dorpshuis "de Poort”, met inachtneming van de RIVM regels.

Iedereen is welkom, voor een kop koffie of thee en een praatje. Deze ochtend is het mogelijk diverse spelletjes te spelen en kan men deelnemen aan de sjoelcompetitie. Info: Bart van Zandwijk: 06-13784043.