• V.l.n.r. Ton van Maanen, Annet van Huisstede en Nadine IJzerman en echtpaar Eskes.
• V.l.n.r. Ton van Maanen, Annet van Huisstede en Nadine IJzerman en echtpaar Eskes. Foto: Aangeleverd

Koninklijke Erepenning voor WHV

asperen • Loco-burgemeester Ton van Maanen van de gemeente West Betuwe verraste zaterdag gymnastiekvereniging Wij Houden Vol uit Asperen. 

De vereniging bestaat dit jaar 75 jaar en kreeg daarom een Koninklijke Erepenning. De erepenning werd in ontvangst genomen door Wout Eskes, lid vanaf het eerste moment. Ook bestuursleden Annet van Huisstede en Nadine IJzerman waren aanwezig.  

De gymnastiekvereniging doet haar naam eer aan. Ze is al 75 jaar actief in de stadjes Asperen en Heukelum. De loco-burgemeester vertelt waarom dit wordt bekroond. “De Koninklijke Erepenning is een onderscheiding voor verenigingen en stichtingen die lang bestaan. Een uitreiking is alleen bij het 50-jarig jubileum of een veelvoud van 25 jaar daarbij. De gymnastiekvereniging bestaat maar liefst 75 jaar en gaat met de tijd mee. Ik ben trots deze erepenning aan de vereniging uit te mogen reiken." De ceremonie werd muzikaal omlijst door jongeren van muziekvereniging Ad Astra Asperen.


Verbindende factor 

De vereniging is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU). Voor de inwoners van Asperen en Heukelum is de gymnastiekvereniging een belangrijke verbindende factor. Naast allerlei lessen en wedstrijden verzorgt zij verschillende activiteiten, zoals sponsorlopen, clinics op scholen en deelname aan de jaarlijkse speelweek. De vereniging blijft zich ontwikkelen. Zo introduceerde zij de laatste jaren het turnen en het Nijntje beweegdiploma voor kleuters. Met veel liefde geeft de vereniging les aan verschillende groepen. Voor het Nijntje beweegdiploma werkt zij samen met kinderdagverblijven, de buitenschoolse opvang en scholen in Asperen. In 2017 startte de vereniging weer met gymlessen in Heukelum. 

In 2014 leek de vereniging het niet meer vol te houden. Het lukte echter om een doorstart te maken. Men kreeg daarbij hulp van volleybalvereniging Wij Houden Vol. Samen zetten de verenigingen hun schouders eronder. Dat bood voor beide verenigingen kansen om zaken slimmer te regelen en samen te organiseren.