• Jacob van Zanten is de nieuwe trainer van Tricht.
• Jacob van Zanten is de nieuwe trainer van Tricht. Foto: Marinus de Keijzer

Aftrap: wéér Heukelum-Tricht

HEUKELUM/TRICHT • Alweer voor het derde jaar achtereen begint de competitie in de tweede klasse met een wedstrijd tussen de regioclubs Heukelum en Tricht. Beide dorpsclubs zijn inmiddels een vaste waarde in de tweede klasse zaterdag.

Jacob van Zanten is dit seizoen gepromoveerd tot hoofdtrainer bij Tricht. Hij combineert deze functie met het trainerschap bij de JO19 bij deze club. De 51-jarige Van Zanten begon zijn trainersloopbaan bij de jeugd van Tricht. Na een trainerscarrière bij Lienden, Duno en BZS keerde hij vorig jaar terug op Sportpark Crayestein.

Van Zanten denkt dat Tricht met nog vier andere verenigingen gaat strijden om degradatie. De Beusichemse trainer is bezig om de talentvolle jeugd in te passen in zijn team. Hij verwacht dat Tricht het moeilijk gaat krijgen met het fysieke geweld in de tweede klasse. Daarom hoopt hij onder meer op een terugkeer van routinier Arjan Hakkert, die tobt met een liesblessure.

Afgelopen weekend verloor Tricht van zondag tweedeklasser Theole. Na een 1-1 ruststand scoorde thuisclub uit Tiel tegen de verhouding in twee keer.


Heukelum heeft geen beste voorbereiding gedraaid. Maar volgens verdediger Max Schaaij komt dit wel goed wanneer iedereen weer fit is en is teruggekeerd van vakantie. Schaaij kwam vorig jaar samen met Ferry Meijdam van LRC en vormt samen met Wilfried Prigge het centraal duo achterin.

De 22 jarige Leerdammer speelde door de coronaperikelen nog maar een paar wedstrijden voor Heukelum. Toch heeft Schaaij het erg naar zijn zin en zegt: “Heukelum is een dorpsclub en het team bestaat vooral uit eigen jongens. De selectie is een mix van jeugd en routiniers zoals Ferry Meijdam, Syl van Putten en Wilfried Prigge”.

Afgelopen zaterdag gaf Heukelum eersteklasser Nivo Sparta goed partij. Zonder een aantal vaste selectiespelers werd in Zaltbommel met 2-1 verloren.