De Jan van Anrooy Kunstroute

tricht • De Jan van Anrooy Kunstroute 'Symfonie van de Betuwe' is te bezoeken tot en met zondag 12 september met zaterdag 11 september een finale verkoopdag van diverse werken van Van Anrooy in Huize Buyserd in Tricht. Schilderij: Symfonie van de Betuwe door Jan van Anrooy. De Jan van Anrooij kunstroute, is zaterdag 19 juni feestelijk gelanceerd in de Pieterskerk in Tricht. Die dag is ook het boek monografie Jan van Anrooij 1901-1988, Symfonie van de Betuwe van schrijver Jef de Jager uit Beusichem, verschenen. Aansluitend is de tentoonstellingsroute bij vijftien locaties van start gegaan. Stichting Kunst en Cultuur West Betuwe geeft een speciaal routeboekje uit, Route 4 de Jan van Anrooij kunstroute, dat in een grote oplage, gratis verspreid wordt en verkrijgbaar is bij in elk geval alle deelnemende locaties, maar ook besteld kan worden via: info@skcwb.nl. Via de website kan het boekje ook worden gedownload, www.skcwb.nl. Zaterdag 11 september zal van 10.00 tot 16.00 uur Huize Buyserd in Tricht ook open zijn in verband met de monumentendag.

Opening van de Kringloopschuur 

waardenburg • Op 7 september opent de Kringloopschuur in Waardenburg. Elke dinsdag is de Kringloopschuur open van 10.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 15.00 uur. Tijdens schoolvakanties is de Kringloopschuur gesloten. Vrijwilligers en deelnemers van de zorgboerderij zorgen ervoor dat belangstellenden kunnen rondkijken tussen tweedehands artikelen. De gehele opbrengst is voor verschillende goede doelen. Voor meer info: www.heidewaard.nl

KWF TIEL zoekt collectanten

tiel • De collecteweek van het KWF is dit jaar in de week van 5 tot en met 11 september 2021. Dit jaar zal in Tiel gecollecteerd worden met het collectebord. De collectebus en contant geld gaan verdwijnen. Vrijwilligers voor het KWF in Tiel, Wadenoijen of Kapel-Avezaath kunnen zicht melden via www.kwf.nl/help-mee/vrijwilliger of app naar 06-16533153.