Welzijn van west, Ron

west betuwe • Zeven jaar geleden was ik te gast in de uitzending van Ron op RTV Betuwe. Ik was nieuw als directeur, van toen nog WelzijnGeldermalsen, in de Betuwe. In de uitzending bij Ron mocht ik mezelf voorstellen en vertellen wat ik nou eigenlijk kwam doen in Geldermalsen en omstreken.

Het concept van het programma van Ron was heel simpel. Er was een gast en die gast die nam zelf muziek mee. Het gesprek ging over de muziek, werk, over de gast, de Betuwe en een klein beetje over Ron. Het was eigenlijk een briljant concept. Muziek zegt veel over iemands persoonlijkheid, veel meer dan je in eerste instantie denkt. Het zegt iets over die cliënt, de beheerder van het dorpshuis, de vrijwilliger, die gast naast je bij het stoplicht en in dit geval over mij.

Ik nam een stapel vinyl en CD’s mee, van Roosbeef tot Clutch. De studio had meerdere draaitafels, CD-stations en een heus ‘on-the-air-lampje’. Ik voelde me zeer vereerd, net zoals velen voor en na mij. Van mijn muziekkeuze heb ik toen een afspeellijst in Spotify gemaakt. Deze week heb ik hem weer opgezocht. Voor de liefhebber hier na te luisteren:

 https://open.spotify.com/playlist/7fMsIe4lpInHZUbm7BKCIs?si=bdb23152f1e74375

Vorige week heeft Ron zijn laatste plaatje gedraaid. Rust zacht Ron.



Marco van Westerlaak

Directeur-bestuurder Welzijn West Betuwe