Expo: 'Wat we meenemen of missen kunnen'

geldermalsen • In samenwerking met De Pluk richten de kunstenaars van WaardArt deze nazomer een expositie in met het thema ‘wat we meenemen en wat we missen kunnen’. 

Kunstenaars zijn bij uitstek in staat om te reflecteren op de tijd waarin we leven en daar een creatieve draai aan te geven. Op dit moment komen mensen vooral naar De Pluk voor zorg en welzijn, ze staan in de rij voor de apotheek, voor een afspraak bij een zorgverlener, een test of een vaccinatie. Ze zijn vaak alleen want dat zijn nu de regels. Men is tijd aan het verdoen en dan is er nog die (anderhalve meter) ruimte.

De ruimte op de begane grond van De Pluk wordt ingericht om gedachten op te halen over je leven in de coronatijd. Op papieren rollen en schermen kunnen mensen opschrijven, tekenen of plakken wat ze meenemen als corona voorbij is, en wat ze achterlaten omdat ze het kunnen missen. Dat kan alles zijn. Iedereen mag iets achterlaten: bezoekers, huurders, passanten. Zo bouwen we samen een verhaal over onze beleving van de corona tijd en de toekomst die we samen willen aangaan. Parallel aan de optekening op papier worden op Facebook, Instagram en de websites van WaardArt en De Pluk ingezet om zoveel mogelijk mensen te bereiken die iets willen vertellen of uiten.

Expositie

Op basis van alle gesprekken, kreten, tekeningen, wensen en gedachten associëren de kunstenaars van WaardArt door in hun kunstwerken. Deze laten ze zien tijdens het eerste deel van de expositie die opent op 1 september om  16.00 uur in De Pluk.
De werken blijven tot half december in de Pluk. In de tussentijd kijken de kunstenaars van WaardArt wat er verandert om ons heen: denken we nu anders over wat we het meeste hebben gemist, wat doen we nu anders, en wat rest er van wat we kunnen missen of juist willen meenemen? Zo maken we een tweede verhaal, met weer andere kunstwerken, dat aansluit bij de tijd dat we allemaal weer langzaam opkrabbelen uit de crisis, in de donkere dagen voor kerst die toch al uitnodigen tot reflectie.

Meer informatie

Dus als je iets kwijt wilt over je leven in en na deze tijd: alle ideeën, wensen, uitingen zijn welkom. Locatie is Rijksstraatweg 44 in Geldermalsen.

q  www.depluk.nl