Struintocht vanaf het Veerhuis in Wamel

wamel •  Op woensdag 11 augustus organiseert Ton Lammers een struintocht vanaf 10.00 uur. De deelnemers worden in kleine groepjes verdeeld, over een groot gebied.

Tijdens de coronapandemie hebben veel mensen de wandelschoenen aangedaan en erop uit getrokken. De natuur is steeds weer verrassend. Van vele bloemen, een rijke vegetatie door de overvloedige regen, hoog water dat in een week tijds vier meter steeg en vervolgens ook weer snel daalde in de Waal, tot stormen die bomen deed omwaaien of als luciferhoutjes deed afknappen. 


Lammers is een fervent bezoeker van Dreumelse waard: "Tijdens mijn maandelijkse wandelingen zie je de ontwikkelingen van de natuur. In juli was de vegetatie al erg hoog, die zal nog wel hoger geworden zijn. Gelukkig is het water zo gezakt dat we hopelijk overal makkelijk kunnen komen. Het wordt vast weer een boeiende belevingswandeling."


Start

De struintocht is op woensdag 11 augustus en start om 11.00 uur. We lopen in kleine groepjes verdeeld over een groot gebied. Hebt u zin om mee te gaan, ik start bij HCR Het Veerhuis in Wamel aan de Veerweg om 11.00 uur. Zelf kom ik uit Tiel en neem de pont van 10.40 uur en loop dan naar het Veerhuis voor een kop koffie. 


We lopen door de uiterwaarden, over zandpaden, nergens verhard, soms over stranden of een dijk zoals die om de twee kilometer lange Vonkerplas. De bloemen, struiken, alles staat te stralen om ons blij te maken. Zo rond 12.30 uur gaan we lunchen, ieder eet de eigen lunch op, meestal zittend. Een zitmatje is handig daarvoor. De wandeling is tussen de 7,5 en 9 km en duurt rond de 3,5 uur.


Beleving staat voorop

Lammers: "Het gaat bij deze wandeling niet om de prestatie maar om de beleving, wat zie je, hoor je, ruik of voel je. Wat doet het met je als je al die vogels ziet en hoort. En gezellig is het met de andere lopers ook altijd."


Kosten en aanmelding

"Ik vraag een vrijwillige bijdrage, als mensen vaker meegaan is het helemaal oké als je geen bijdrage geeft, ieder is daar vrij in. Een bijdrage hoeft nooit meer dan 5 euro te zijn. De weersverwachting lijkt voor woensdag 11 augustus goed wandelweer te zijn. Aanmelden kan via ton.lammers@gmail.com of 06-40585920.