vianen • “Er is geen plaats meer, de herberg is vol!” Dat horen Jozef en Maria als ze op zoek zijn naar een plaats om te overnachten in Bethlehem.

Het kinderkerstfeest in Vianen speelt zich deze keer af rondom de herberg. Door de ogen van de herbergier beleven de kinderen -en alle anderen die kijken- het kerstverhaal. 

Ieder jaar wordt in de Grote Kerk in Vianen op kerstavond het kinderkerstfeest gehouden, waarin het kerstverhaal voor alle kinderen uitgespeeld wordt. 

Net als in 2020 is ook dit jaar besloten het kinderkerstfeest digitaal uit te zenden. Een grote groep vrijwilligers staat klaar om te zorgen voor een ware online kerstbeleving. Er wordt een stal gebouwd en een herberg. Al dagen van tevoren begint de opbouw van belichting en geluid. De muziek, die live wordt gespeeld tijdens de uitzending, wordt verzorgd door een groep jonge muzikanten. Sommige scenes worden vooraf opgenomen, de herders die op pad gaan trekken dan in optocht door de polder en ook de reis van Jozef en Maria wordt vastgelegd. 

Het technische team zorgt dat alles op zijn plaats valt tijdens de live uitzending op kerstavond. Als kijker zit je bijna midden in het kerstverhaal.

Op vrijdag 24 december om 18:30 wordt de uitzending gestart, live vanuit de grote kerk en deze is te bekijken op www.pkn-vianen.nl/kerktelevisie. Het kinderkerstfeest in de Grote Kerk in Vianen is niet te bezoeken.