Carillon Leerdam draait F1-tune

leerdam • Pom Uitman is negen jaar oud en een enorme Formule 1-fan. Hij stuurde een brief naar de burgermeester met de vraag of het carillon op het Reilinghplein in Leerdam de begintune van de Formule 1 kon spelen. En zo geschiedde! Vorige week was de officiële theme song van de Formule 1 al te horen in Leerdam en ook volgend jaar zal de tune op zaterdagmiddag te horen zijn. Pom is met eigen oren gaan luisteren op het Dokter Reilinghplein en was ontzettend trots. 

Het afgelopen weekend was vanzelfsprekend helemaal spannend voor Pom, want Max Verstappen is zijn grootste held. Vrijdag kwam hij uit school en zat hij meteen voor de buis voor de vrije training en ook de kwalificatie op zaterdag werd op de voet gevolgd. Het allerspannendst was natuurlijk de kampioensrace op zondag. 

Traantje

Max Verstappen begon slecht aan de allesbeslissende race in Abu Dhabi en dus was ook Pom niet blij. Hij vond het maar oneerlijk hoe Verstappen zijn grote rivaal, Lewis Hamilton, de leiding had gepakt en zag het gedurende de race steeds somberder in. Halverwege dacht hij er zelfs even aan om naar boven zelf maar te gaan racen op de PlayStation. Gelukkig bleef hij toch kijken. Uiteindelijk kwam, door een spectaculaire laatste ronde, alles goed en werd Max Verstappen de allereerste Nederlandse wereldkampioen in de Formule 1. En dus was het ook feest bij Pom en moest hij zelfs een klein traantje laten van vreugde. 

De rest van de avond heeft Pom nog uren alle samenvattingen en analyses bekeken en afgelopen maandag ging hij zingend naar school van geluk. Ondanks dat het seizoen er pas net op zit, kijk Pom alvast reikhalzend uit naar het nieuwe seizoen. De auto's gaan namelijk erg veranderen en vindt het heel spannend om die te zijn. Tot die tijd blijft hij zelf oefenen op zijn PlayStation. 

Een foto van Pom bij het carillon is te zien op de 'de week in beeld' op pagina 15.