Politiek VHL bespreekt openingstijden horeca

vijfheerenlanden • De horeca in heel Vijfheerenlanden vanaf 2.00 uur de deuren laten sluiten; dat vindt de meerderheid van de Vijfheerenlandse politiek de beste optie. Wat betreft de sluitingstijden van de terrassen bleek er afgelopen week meer verschil van mening.

Dat bleek tijdens de bespreking van dit onderwerp in de commissievergadering. In verband met de herindeling moest de Algemene Plaatselijke Verordening op dit punt gelijkgetrokken worden. Er lagen verschillende opties op tafel, waarbij de variant van om 2.00 uur dichtgaan de steun kreeg van zowel de horecaondernemers in Vijfheerenlanden als de handhavers. Voldoende reden voor de fracties om hiervoor te kiezen. De mogelijkheid om per kern met verschillende sluitingstijden te werken ging resoluut van tafel. Bij de sluitingstijden van de terrassen liepen de meningen meer uiteen. Het CDA vroeg bijvoorbeeld om de mogelijkheid van 'maatwerk per ondernemer', de VVD wilde juist de horecaondernemers maximaal de ruimte geven. 

Burgemeester Sjors Fröhlich benadrukte dat handhaven met BOA's na middernacht extra uren kost. "En die wil je eigenlijk op andere momenten inzetten als ze veel harder nodig zijn. Wat ik wel wil bespreken is om vanaf een bepaalde temperatuur de sluitingstijden van de terrassen met een uur te verlengen. Op hete zomeravonden kun je toch al niet slapen. Ik neem uw inbreng mee en kom terug met een voorstel."