Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Peer

In het kleine koppie van Peer, de kruising Stafford, komt alles tegelijk naar binnen. Heel vermoeiend voor hem omdat hij vindt dat hij overal dapper op moet reageren. Stichting Dierentehuis Vijfheerenlanden zoeken een nieuwe eigenaar die af en toe die knop uit kan zetten en rust kan brengen in zijn drukke koppie. Ook tijdens de wandelingen zal zijn nieuwe eigenaar op moeten letten. Mensen die te dicht passeren vindt hij eng, dus die blaft en hapt hij weg. Met brokjes is hem goed te leren dat dit stoere gedrag helemaal niet nodig is en dat zijn baasje hem beschermd. Gelukkig is Peer een leergierig hondje dat graag in gezelschap van mensen is.
Stichting Dierentehuis Vijfheerenlanden beantwoordt alleen telefonische reacties, dit omdat dan beter informatie uitgewisseld kan worden. Meer informatie: 0345-650016.


Write for Rights

vijfheerenlanden • Op de Dag van de Mensenrechten, 10 december, vraagt Amnesty International altijd extra aandacht voor mensen die onrecht is aangedaan. Zij doet dit met de Write for Rights actie waarbij in december honderdduizenden brieven worden geschreven. De werkgroep Vianen doet ook mee met deze actie. Vanwege de coronamaatregelen wordt er in de gemeente Vijheerenlanden thuis geschreven. Geïnteresseerden kan gratis een individueel schrijfpakket - met voorbeeldbrieven, briefpapier en instructies - aanvragen bij de werkgroep Vianen via amnestyvianen@hotmail.com.