Sara staat mensen met prikangst bij

regio • Sara, de vaccinatiehond die mensen met prikangst gaat bijstaan, heeft haar eerste werkdag achter de rug. Omdat GGD Zuid-Holland Zuid (ZHZ) het belangrijk vindt dat iedereen die dit wil zich ook kan laten vaccineren, is men voortdurend op zoek naar manieren om dit te bereiken. Dit gebeurt vanaf komend weekend onder meer door de inzet van Sara, de vaccinatiehond.

Sara is een twee jaar oude Spinone Italiano, een schat van een hond met een zachtaardig karakter. Bij uitstek geschikt om mensen die bang zijn voor een prik gerust te stellen.

Voor inwoners die prikangstig zijn is een speciaal prikuurtje ingericht met deze hulphond. Zij kunnen zich aanmelden via prikuurtje-sara@ggdzhz.nl onder vermelding van hun telefoonnummer waarna er contact opgenomen wordt.

De baas van Sara is zelf arts en zal bij haar aanwezig zijn op de locatie. Zondag 5 december is ze in Gorinchem actief en ze zal dit om-en-om iedere zondag gaan doen. Op 5 december is Sara er van 12:30 tot 15:30 uur. Op Tweede Kerstdag en 2 januari is Sara met vakantie.

Eigenaar Toon Toolenaar: “Sara is voor mij een lichtpunt in deze tijd. Ze zorgt voor blijheid in ons gezin en ik wil dit graag delen met anderen.”


Zak kleding gevonden

leerbroek • Op de Kanaaldijk in Leerbroek is op zaterdag 20 november een plastic zak met nieuwe kleding gevonden.

De eerlijke vinder kan zich voorstellen dat de eigenaar deze tas graag terug wil hebben. Wie zijn of haar tas mist kan contact opnemen met het telefoonnummer 06-49499132.