Zegereeks LRC Leerdam ten einde

leerdam • Na drie overwinningen op rij, weet LRC Leerdam na zaterdag weer wat verliezen is. Op het eigen Glaspark gingen de Leerdammers met 1-2 onderuit tegen Montfoort. Een onnodige nederlaag gezien het spelbeeld. De eerste kans was nog voor de bezoekers, maar daarna was LRC de betere. Toch scoorde LRC pas na de rust: op het uur scoorde Ansu Camara op aangeven van Bart Barendregt. Ook de 2-0 hing hierna in de lucht, maar de Leerdammers verzuimden de wedstrijd te beslissen. Een aloude voetbalwet zegt dan dat de goal vaak aan de andere kant valt. Een scenario wat zich, helaas voor LRC, inderdaad voltrok. Twee hoekschoppen leverden twee goals op voor Montfoort en zo gingen de bezoekers er met de punten vandoor. “Hier ben ik wel even zuur van. Het was misschien niet terecht, maar uiteindelijk koop je daar niks voor”, baalde LRC-trainer Emanuel Sluis na afloop.

DESTO maatje te groot voor SC Everstein

vleuten • SC Everstein heeft zaterdag zijn tweede nederlaag van het seizoen geleden. In Vleuten bleek DESTO simpelweg een maatje te groot: 3-1. DESTO had vanaf het eerste fluitsignaal het betere van het spel, wat na 35 minuten ook resulteerde in de verdiende 1-0. Voor de rust kreeg de thuisploeg nog twee goede mogelijkheden om de bezoekers meer pijn te doen, maar het blijf bij 1-0 tot de rust. Na rust kreeg Everstein zijn eerste echte kans en die zat er meteen in. Robbie de Roos scoorde op aangeven van Wessel Bergshoeff. Het bleek het startsein van een periode van een minuut of tien waarin Everstein zowaar even het betere van het spel had. Dit momentum werd abrupt onderbroken toen de thuisploeg en penalty kreeg en verzilverde. DESTO besliste het duel vervolgens definitief. Everstein-trainer Remko Versteeg erkende dat DESTO simpelweg beter was: “Zij waren vandaag echt de verdiende winnaar. We hebben hard gewerkt, maar dat was niet genoeg.”

Brederodes onderuit tegen koploper

vianen • Brederodes is op eigen veld onderuit gegaan tegen koploper EDO. In Vianen werd het 1-2, waar een gelijkspel terecht was geweest. Brederodes wist dat het een moeilijke middag tegemoet ging. De bezoekers uit Utrecht hadden namelijk al hun wedstrijden gewonnen. Toch hield de ploeg van Marcel Akkerman knap gelijke tred in het eerste bedrijf. Akkerman zei na afloop: “We speelden iets verdedigender dan normaal, maar de organisatie stond goed.” Beide ploegen wisten in de eerste helft niet te scoren. Een kwartier na de pauze kwam EDO op 0-1 na geklungel achterin bij Brederodes. Twee minuten later was het echter alweer gelijk door een goal van Gino Vesters. Vervolgens kreeg de thuisclub wat kansjes op de 2-1, maar ging EDO er met de winst vandoor. Zeven minuten voor tijd sloegen de Utrechters toe vanuit de omschakeling. Akkerman: “Een overwinning was te veel van het goede geweest, maar een puntje hadden we wel verdiend.”