SV Meerkerk verslaat Alblasserdam

meerkerk • Op sportpark de Burcht heeft SV Meerkerk een overwinning geboekt op Alblasserdam. De geelhemden waren duidelijk de betere ploeg en wonnen uiteindelijk met 2-0.

De eerste tien minuten gingen nog gelijk op, maar daarna was de thuisploeg heer en meester. Na een half uur beloonde Meerkerk zichzelf dan ook door te scoren. Alblasserdam leed knullig balverlies, waarna de jagende Melvin van den Heuvel spits Floren Streefkerk in stelling bracht. Die bleef rustig en rondde af.

Niet meer in de problemen

Meerkerk bleef de betere ploeg en kwam na de openingstreffer eigenlijk nooit meer in de problemen. Onder andere Melvin van den Heuvel en Thijs van Klij kregen grote kansen op de 2-0, maar het zou tot diep in de tweede helft duren tot het duel definitief in het slot werd gegooid. Edar Soloman van Alblasserdam kreeg rood, doordat hij een schot op doel met de hand keerde en een strafschop volgde. Mechiel van Zessen was koelbloedig vanaf de stip.

SV Meerkerk-trainer Gert Jan Koekkoek was blij na afloop: “We hebben zonder bal zeer gedisciplineerd gespeeld en daardoor bijna geen kans weggegeven. In deze corona-tijden heb ik het niet voor het zeggen, maar voor mij hoeft het nog geen winterstop te zijn. Toch is de kans groot dat dit het was voor dit jaar. Des te belangrijker is deze mooie overwinning. We nemen dit goede gevoel mee de komende voetballoze periode.”