donderdag 25 november

Dune
19:30, Geldermalsen. Deze week bij LingeFilm lijkt het programma speciaal gemaakt om je te verbazen. De variëteit is groot. De film Dune, naar de vaak onverfilmbaar geachte sciencefiction klassieker. Dune is te zien op donderdag 25 november om 19:30 uur.In deze periode denkt LingeFilm natuurlijk ook aan de allerkleinsten onder ons met Trammelant in Spanje. Deze film wordt vertoond op woensdagmiddag 24 november om 14:30 uur.

vrijdag 26 november

Open Beachwaterpolo in Vianen
20:00, Vianen. Zwemverenging De Albatros houdt weer het Open Beachwaterpolo in zwembad Helsdingen. Iedereen met minimaal zwemdiploma B is welkom om van 20.00 tot 21.00 uur gratis mee te doen. Beachwaterpolo wordt gespeeld op een fel gekleurd opblaasbaar veld van 15 bij 10 meter. Er worden gemengde teams samengesteld van minimaal vier personen en maximaal zeven personen. Deelname is mogelijk als individu of als groepje waarbij Albatros voor de begeleiding zorgt. Aanmelden is niet noodzakelijk. Meer info: www.zvalbatros.nl.

Nr. 10
20:30, Geldermalsen. Op vrijdag 26 november om 20.30 uur en op woensdag 1 december om 20.00 uur presenteert LingeFilm de 10de film van de Nederlandse regisseur Alex van Warmerdam met de pakkende titel Nr. 10. Er is geen pauze. Op zaterdag 27 november om 20.30 uur (zonder pauze) en op dinsdagmiddag 30 november om 14.30 uur (met pauze en traktatie) draait de thriller Stillwater. En voor de kleintjes draaien we opnieuw Trammelant in Spanje, de Sinterklaasfilm op zondag 28 noember om 11.00 uur (autismevriendelijk) en om 14.30 uur.

zaterdag 27 november

Goede Doelenwinkeltje open
9.00, Meerkerk. Het Goede Doelenwinkeltje aan de Zouwendijk 53 is geopend tot 12.00 uur.

Open dag Yuverta mbo Geldermalsen
10:00, Geldermalsen, Yuverta mbo. Yuverta mbo Geldermalsen opent haar deuren voor leerlingen die zich oriënteren op een vervolgopleiding. Tijdens deze open dag kunnen leerlingen daadwerkelijk de school bezoeken en de sfeer proeven. Er zijn studenten en docenten van alle opleidingen aanwezig voor interactieve workshops en studiekeuzegesprekken. De open dag wordt gehouden aan de Burg. Van Roozenveld van der Venlaan 7 in Geldermalsen. Het aanmelden voor een mbo-opleiding kan eenvoudig via de website yuverta.nl. Leerlingen hebben een DigiD nodig om zich aan te melden.

De Snuffelkelder open
10:00, Everdingen. De Snuffelkelder is open tot 13.00 uur. Bezoekers kunnen aan de Kweldam 15a terecht voor allerlei accessoires en tweedehands artikelen voor een klein prijsje.

zondag 28 november

Snuffelmarkt in Evenementenhal
9:00, Gorinchem. In de Evenementenhal vindt een snuffelmarkt plaats. Vijfhonderd kramen staan opgesteld met vele duizenden tweedehands spullen. Bezoekers zijn welkom tot 16.30 uur. De toegangsprijs is 4,50 euro. Kinderen tot en met 12 jaar mogen onder geleide gratis naar binnen. Parkeren is kosteloos. Er is een coronacheck bij binnenkomst.

De Hagen houdt weer snuffelmarkt
9:30, Vianen. Organisatie de Hagen houdt in samenwerking met Roco Events weer een snuffelmarkt. Deze vindt plaats op het Grote Geusplein. Bezoekers zijn tot 16.30 uur welkom. Verkrijgbaar in de stands zijn allerlei snuffelwaar en speelgoed voor de komende feestdagen. Voor meer informatie kunnen belangstellenden terecht op www.rocoevents.nl.

Trammelant in Spanje
11:00, Geldermalsen. LingeFilm presenteert Trammelant in Spanje, de Sinterklaasfilm op zondag 28 november om 11.00 uur (autismevriendelijk) en om 14.30 uur.

Trammelant in Spanje
14:30, Geldermalsen. LingeFilm presenteert Trammelant in Spanje, de Sinterklaasfilm op zondag 28 november om 11.00 uur (autismevriendelijk) en om 14.30 uur.

Familievoorstelling Dolfje Weerwolfje (6+) in DE KOM
15:00, Nieuwegein, DE KOM, Stadsplein 6. Op zondag 28 november staat de spannende familiemusical ‘Dolfje Weerwolfje (6+)’, gebaseerd op de door kinderen verslonden en ongelooflijk succesvolle boekenreeks van Paul van Loon, in DE KOM. Dolfje is een doodgewone jongen van bijna zeven. Nou ja, gewoon. Op de nacht voor zijn zevende verjaardag, bij volle maan, worden zijn handen kleine klauwen, op zijn hoofd groeien twee puntoren en hij krijgt een witte staart. Dolfje is een weerwolf geworden en zal moeten leren leven met het feit dat hij in de dagen rond volle maan verandert! Het zet zijn hele leven op de kop. Hoe zullen Timmie en zijn ouders reageren? En wie is toch die vreemde man die om de haverklap overal opduikt?

‘Canto Ostinato strings attached’ door het Matangi Quartet
15:00, Nieuwegein, DE KOM, Stadsplein 6Simeon ten Holt componeerde ‘Canto Ostinato’ - letterlijk vertaald: hardnekkig lied – zo dat elke vertolking een bijzonder karakter heeft. Hij liet namelijk de uitvoeringsmogelijkheden vrij, waardoor de muzikale keuzes gemaakt worden tijdens de uitvoering, net als bij improviseren. Op zondag 28 november in DE KOM koerst het Matangi Quartet met ‘strings attached’ door het stuk en staan de musici voortdurend met elkaar in verbinding. Spanning en ontspanning creëren een verlangen dat zich ontlaat in diepe emotie. Bij deze concerten wordt live getekend door Gerard de Bruyne en zijn tekeningen zijn te zien op een groot scherm achter het kwartet. Zo is elk concert niet alleen een nieuwe muzikale ervaring, maar ontstaat er telkens een nieuw beeldend kunstwerk.

Yrros! in Theater Peeriscoop
16:00, Gorinchem. In Theater Peeriscoop brengt theatergezelschap Yrros! de komische stukken ‘Droomland’ en ‘Die van Hiernaast’. De entree is 12,50 euro. Meer info: www.yrrostheater.com of www.peeriscoop.nl.

woensdag 1 december

De grote Sinterklaasfilm in GO
14:00, Leerdam. In Stadspodium GO wordt De Grote Sinterklaasfilm vertoond. De entree is 5 euro. De film is ook te zien op zaterdag 4 december, ook om 14.00 uur. Sinterklaas en de Pieten zitten met een groot probleem, het kasteel van Sinterklaas staat namelijk op instorten en moet gesloopt worden. Daarom moeten Sinterklaas en de Pieten noodgedwongen op de camping logeren. Maar staat het kasteel van Sinterklaas wel écht op instorten of is het een sluw plan van Stan & Olivier? Kikkie en Paco vertrouwen de boel niet en gaan op onderzoek uit. Lukt het hen om het Sinterklaasfeest te redden?

donderdag 2 december

Lezing over poëzie in de openbare ruimte
20:00, Geldermalsen. In de filmzaal van De Pluk vindt een bijeenkomst plaats over poëzie in de openbare ruimte in West Betuwe. Die avond zal literatuurwetenschapper dr. Kila van der Starre een lezing geven over poëzie ‘buiten het boek’, bijvoorbeeld op straat, op gevels, op bruggen enzovoort. De toegang is gratis. Inloop vanaf 19.30 uur.

Another Kind of Blue in DE KOM
20:15, Nieuwegein, DE KOM, Stadsplein 6. Hoeveel invloed heeft de mens op deze door de natuur en technologie gecreëerde golven? We willen graag geloven dat wij de golf kunnen vormen, maar misschien is dat slechts een illusie. In ‘WAVE’, de nieuwe avondvullende voorstelling van Another Kind of Blue op 2 december in DE KOM, onderzoekt choreograaf David Middendorp welke rol deze golfbewegingen spelen in ons leven. De vier choreografieën waaruit WAVE bestaat, Airman, Frequentie & Frequentie², 15 Minute Universe en Hands ON Stage, werpen elk hun eigen blik op deze bijzondere dans tussen mens, natuur en technologie.

Meisjes met de Wijsjes in de KOM
20:15, Nieuwegein, DE KOM, Stadsplein 6. De Meisjes met de Wijsjes staan voor ijzersterke vierstemmige zang en hilarische scènes. Na hun debuutshow ‘Tegeltjeswijsheid’ schudden zij het brave imago van zich af met het stoerdere en gewaagdere ‘MOERSTAAL’, een programma over communicatie in onze moerstaal, oertaal, gebarentaal, lichaamstaal, muzikale taal of juist gebrek aan taal. Begeleid door hun multi-instrumentalist brengen De Meisjes met de Wijsjes op 2 december in DE KOM een breed repertoire aan bekende en minder bekende Nederlandse nummers van artiesten als Marco Borsato, Boudewijn de Groot, Alain Clark, de 3JS en Anouk. Aangevuld met eigen werk halen ze alles uit de kast om je omver te blazen, te ontroeren en te verrassen.

vrijdag 3 december

Mamacafé Leerdam
10:00, Leerdam, Noorderberg. Het Mamacafé deelt de ruimte met de koffie-inloop van Yulius, dit is een bijzonder gezellig samenzijn. Voor de kleintjes is er een eigen hoek om heerlijk te kunnen spelen en te ravotten. Even gezellig te kunnen kletsen, soms over opvoedkundige dingen, soms over wat anders. Dit terwijl de kinderen lekker kunnen spelen. Alle moeders, vaders, grootouders en andere belangstellenden zijn vrij om gezellig aan te schuiven.

zaterdag 4 december

De Sinterklaas Entertainment Show
14:00, Geldermalsen. Na het succes van vorig jaar is de Sinterklaas Entertainment Show terug in Theater De Pluk met een gloednieuwe show! Sinterklaas en zijn Showpieten maken er samen met de kids één groot feest van en zingen veel bekende en nieuwe meezingliedjes.Samen met de kinderen wordt het één groot feest in het Theater! Kijk voor meer informatie en tickets op www.depluk.nl/agenda

Marjolein Meijers in Stadspodium GO
20:30, Leerdam. Marjolein Meijers brengt samen met de muzikanten Walter Kuipers en Onno Kuipers de voorstelling ‘Tijdloos’ in Stadspodium GO. Ze zingt Nederlandse liedjes, elkaar in rap tempo opvolgend en gebracht met de nodige Rotterdamse humor. Meijers was de drijvende kracht van het theaterduo De Berini’s. Entree 17,50 euro, reserveren van kaarten is mogelijk via www.go-leerdam.nl.

zondag 5 december

De Sinterklaas Entertainment Show
14:00, Geldermalsen. Na het succes van vorig jaar is de Sinterklaas Entertainment Show terug in Theater De Pluk met een gloednieuwe show! Sinterklaas en zijn Showpieten maken er samen met de kids één groot feest van en zingen veel bekende en nieuwe meezingliedjes. Samen met de kinderen wordt het één groot feest in het Theater! Kijk voor meer informatie en tickets op www.depluk.nl/agenda