Medailles voor DOS turnster Klazema

regio • Turnster Nine Klazema van Gymnastiekvereniging DOS Vianen wist afgelopen weekend beslag te leggen op zilver met de teamwedstrijden en brons tijdens haar individuele kwalificatie.

Op zaterdag vormde Klazema samen met Ivy van Bruggen en Isis Veltman (Karolina Herrlitz was geblesseerd) in Den Haag een team in supplement C tijdens de landelijke kwalificatiewedstrijden. In teamwedstrijden turnen drie turnsters per onderdeel en de twee beste scores tellen voor het eindklassement. 

Van Bruggen en Klazema blonken uit op het onderdeel sprong en zette hierop hoge scores neer. Klazema turnde ook nog een moeilijke nieuwe afsprong op brug maar kwam helaas hiermee ten val.

Ondanks dat werd door het trio op de andere onderdelen uitstekend geturnd en veroverden zij het zilver.

Een dag later turnde Nine Klazema haar tweede individuele kwalificatiewedstrijd van dit seizoen en pakte zij nog eens brons door zeer goede oefeningen op sprong, brug en vloer.

Teams

Het DOS-team Jolijn van Vliet, Sylvie Flantua, Noa Kramer en Loïs Verduin eindigde in hetzelfde niveau op een mooie 5e plaats. Ook hier werden hoge punten geturnd op het onderdeel sprong.
In het hogere niveau B begonnen Sanne Oost, Danique Meijdam, Bailey Lenting en Noa-Mae Blackwell sterk aan hun wedstrijd op het onderdeel balk. Oost turnde op dit onderdeel de hoogste score (12,500 punten) maar het kwartet liet op de andere onderdelen wat punten liggen waardoor zij 6e werd in het eindklassement.