LRC boekt derde zege op rij

langbroek • LRC Leerdam heeft de weg omhoog definitief ingezet. Op bezoek bij SVL wonnen de Leerdammers voor derde keer op rij: 1-3. LRC begon goed aan de wedstrijd en kwam via Bart Barendregt op 0-1 na een mooie assist van Maikel van de Water. Dit zou ook de ruststand zijn. Na de pauze verzorgde invaller Timo Lutters de 0-2, waarna de eerste kans voor de thuisploeg tien minuten voor tijd prompt binnenviel. Nordin el Hassani maakte met de 1-3 aan alle onzekerheid een einde, al ging hier nog wel een goede redding van LRC-keeper Mark van Ingen aan vooraf. “We hebben nauwelijks iets wegegeven, maar houden het te lang spannend”, concludeerde LRC-trainer Emanuel Sluis dan ook na afloop.

Spectaculaire comeback HSSC'61

utrecht • HSSC’61 is er voor het eerst dit seizoen in geslaagd om buiten Hei- en Boeicop te winnen. Op bezoek bij Hercules keek men halverwege tegen een 3-0 achterstaand aan, maar maakte de ploeg van Marcel van Steenis na rust een spectaculaire comeback: 4-6. HSSC werd in de eerste helft op alle fronten afgetroefd en moest drie tegengoals toestaan. Na rust kantelde het duel echter volledig en scoorden Owyn van Vuuren (3x), Tristan Koet, Remon van Soest en Nicky van Dam. De 4-6 was voor de statistieken. HSSC-trainer Marcel van Steenis zag zijn ploeg na rust de beste helft van de competitie spelen: “Het was heel belangrijk om eens buitenshuis te winnen, maar dit had ik halverwege ook niet verwacht."

Gelukkig punt Brederodes

utrecht • Brederodes heeft voor het eerste deze competitie gelijkgespeeld. Op bezoek bij DVSU mocht men niet mopperen met een 2-2 eindstand. De uitploeg begon slecht aan de wedstrijd en kwam na tien minuten terecht op achterstand. Vervolgens kreeg men iets meer grip en dit resulteerde in de 1-1 van Jamal Ouassif. DVSU bleef beter en kwam direct na rust opnieuw op voorsprong. Tegen de verhouding in viel toch nog de 2-2 nadat een vrije trap van Jamal Ouassif door niemand werd aangeraakt en binnenviel. Zij hadden meer recht op de overwinning dan wij, maar ik baal vooral van de vele fouten die we maken”, aldus Brederodes-trainer Marcel Akkerman.

Asperen te sterk voor Noordeloos

asperen • Asperen heeft drie punten overgehouden aan het duel met Noordeloos. In eigen huis vielen alle goals na rust en werd het uiteindelijk 3-1. Asperen was in de eerste helft de betere ploeg, maar wist de gecreëerde kansen niet te benutten. Na rust kwam Noordeloos tegen de verhouding in op voorsprong via een penalty, waarna Asperen het duel alsnog wist om te draaien via Gerard Breider (2x) en een eigen goal. "We hebben na de 0-1 gewisseld en zijn één op één gaan spelen. Dat pakte gelukkig goed uit en zorgde mede voor de verdiende overwinning”, zei Asperen-trainer Jeffrey Klein.