donderdag 18 november

Lezing in Ameide afgelast
20:00, Ameide. De Historische Vereniging Ameide en Tienhoven heeft besloten om de geplande lezing van 18 november over Willem Verheij en de kerkstrijd in Ameide en Tienhoven in verband met de coronamaatrelen niet te laten doorgaan.

vrijdag 19 november

Taxatiedag in Glasmuseum
10:30, Leerdam. Ttijdens de taxatiedag in het Glasmuseum kunnen bezoekers maximaal twee objecten laten taxeren. Dit is gratis na entree tot het museum. Gecertificeerd registertaxateur Marcel Brouwer en conservator Hélène Besançon nemen de bezoekers mee in het verhaal achter hun objecten en de waarde hiervan. Aanmelden: www.nationaalglasmuseum.nl.

Vogelshow Ons Genoegen
19:00, Tienhoven aan de Lek. Vogelvereniging Ons Genoegen uit Ameide houdt de vogeltentoonstelling op camping De Koekoek, Lekdijk 47. Er zijn ongeveer 175 vogels op de show, waaronder kanaries, zebravinken, diverse soorten tropische vogels en parkieten. De show is op vrijdag 19 november van 19:00 tot 22:00 uur en zaterdag 20 november van 11:00 tot 16:00 uur. De toegang is gratis. Een QR-code is verplicht.

Najaarsconcert Excelsior
20:00, Vianen. Harmonieorkest Excelsior uit Vianen verzorgt het najaarsconcert in Theater Helsdingen aan de Parallelweg 1. De leden van het orkest brengen een gevarieerd programma ten gehore. Het wordt een iets ingekorte avond, omdat er geen mogelijkheid is voor een pauze. De toegang is gratis. Na de uitvoering is een donatie mogelijk.

Dubbelvoorstelling
20:30, Geldermalsen. Deze week bij LingeFilm lijkt het programma speciaal gemaakt om je te verbazen. De variëteit is groot: een korte eindexamenfilm, een drama, sciencefiction en een Sinterklaasfilm. Om te beginnen een dubbelvoorstelling, bestaande uit een korte film en een niet zo lange film: De korte film is Sisters, een veelbekroonde dansfilm van de Filmacademie. De niet zo lange film is Petite Maman, over een achtjarig meisje dat onlangs haar oma is verloren. Te zien op vrijdag 19 november (met een inleiding door de scenarioschrijfster en regisseur van Sisters) om 20:30 uur en op woensdag 24 november om 20:00 uur.

zaterdag 20 november

Psalmen- en orgelmarathon
9:00, Gorinchem. In de Grote Kerk vindt tot 21.00 uur een psalmen- en orgelmarathon plaats. Stadsorganist Arjan Versluis improviseert over alle 150 psalmen. Hij rent in 2022 een marathon in Afrika voor Open Doors. Vanaf 20.00 uur is er een improvisatieconcert. Daarbij is publiek welkom; er wordt een minimale donatie van 10 euro verwacht. De gehele dag is te volgen via het YouTube-kanaal van Versluis.

Badminton in het donker
09:30, Vianen, Sportcentrum Helsdingen. Badmintonclub Vianen in een zaal met alleen blacklights. Ramen worden afgeplakt om zonlicht tegen te gaan. Alle lijnen worden overgeplakt met speciaal tape dat door de blacklights goed zichtbaar wordt. De teams zijn in tweetallen. Alle spelers krijgen glowsticks zodat ze niet tegen elkaar lopen. Benieuwd hoe het eruit ziet? Het toernooi start om 9:30 uur en duurt tot ongeveer 15:30 uur. Informatie: www.badmintonclub-vianen.nl.

Speelgoedbeurs
10:00, Vianen, Stuartweg 25. In de 4 Dance Studio’s aan de Stuartweg 25 in Vianen zal tot 13:00 uur een speelgoedbeurs worden gehouden. Mogelijkheid tot parkeren is er aan de overkant van Stuartweg 25. Mensen die willen verkopen kunnen via beurs4dance@gmail.com een verkoopnummer aanvragen. Het concept van de speelgoedbeurs in Vianen is als volgt: de klant krijgt 75 procent van de opbrengst van haar/ zijn verkochte spullen, 25 procent van de opbrengst zal ten goede zal komen aan goede doelen zoals de Voedselbank, Kankerfonds, Sport voor kids en dergelijke. Gezien de situatie die dan dan van toepassing is, gericht op de coronamaatregelen, wordt op 21 oktober bekeken of de beurs definitief door kan gaan. Klanten krijgen dan ook een mailing met welke regels van toepassing zijn op de beurs. Meer informatie kan gevraagd worden via: beurs4dance@gmail.com. Op Facebook en Instagram is een en ander te vinden onder Beurs4Dance.

Show ‘Flinke soep!’ in Lexmond
13:30, Lexmond. In Herbergh De Drie Snoecken staat deze dag twee keer de stoere, muzikale voorstelling ‘Flinke soep!’ op de agenda. De show draait om een dynamisch, swingend, spannend en groots verhaal over een drijvende vuilnisbelt die 34 keer groter is dan Nederland en is bedoeld voor kinderen uit de groepen 2 tot en met 7. De aanvangstijden zijn 13.30 en 15.30 uur. Info en kaarten: www.dedriesnoecken.nl.

Open middag hospice
14:00, Vianen. Hospice Vijfheerenlanden houdt tot 16.00 uur een open middag. Belangstellenden kunnen dan een kijkje nemen in het hospice en kennismaken met het werk van de vrijwilligers. Nieuwe helpende handen op onder meer kook- en verzorggebied zijn welkom. Er is tijdens de open middag gelegenheid om een handmassage te krijgen. Aanmelden kan bij coördinator Deane, coordinator@hospicevijfheerenlanden.nl of 06-37543844. Het adres is Ruinkamp 14. Meer informatie: www.hospicevijfheerenlanden.nl.

West-End houdt kinderbingo
14:00, Leerdam. Wijkvereniging West-End houdt een kinderbingo. Welkom zijn kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Er worden door de deelnemers zeven rondes gespeeld. In de pauze krijgen de kinderen wat te drinken en iets lekkers. Ouders mogen meehelpen bij het zoeken van de juiste nummers. De kosten voor leden zijn 7 euro en voor niet-leden 7,50 euro.

Najaarsconcert van NS Orkest
19:30, Nieuwegein, De Kom. Het NS orkest geeft na een jaar van afwezigheid haar traditionele najaarsconcerten. Het orkest staat onder leiding van Jaak Notebaert en de presentatie is in handen van Lies Rubingh.Het orkest speelt o.a.– Ouverture Egmont (Beethoven)– Man in the Ice (Otto M. Schwarz)– The Godfather Saga (arr. Marcel Peeters)– Star Wars: The Force Awakens (John Williams)– James Bond 007 (arr. Johan de Meij)Gratis toegangskaarten bestellen zijn te bestellen op www.nsorkest.nl.

zondag 21 november

Najaarsconcert van NS Orkest
14:30, Nieuwegein, De Kom. Het NS orkest geeft na een jaar van afwezigheid haar traditionele najaarsconcerten. Het orkest staat onder leiding van Jaak Notebaert en de presentatie is in handen van Lies Rubingh.Het orkest speelt o.a.– Ouverture Egmont (Beethoven)– Man in the Ice (Otto M. Schwarz)– The Godfather Saga (arr. Marcel Peeters)– Star Wars: The Force Awakens (John Williams)– James Bond 007 (arr. Johan de Meij)Gratis toegangskaarten bestellen zijn te bestellen op www.nsorkest.nl.

Dune
19:30, Geldermalsen. Deze week bij LingeFilm lijkt het programma speciaal gemaakt om je te verbazen. De variëteit is groot. De film Dune, naar de vaak onverfilmbaar geachte sciencefiction klassieker. Ook op donderdag 25 november om 19:30 uur.

woensdag 24 november

Multiculturele ochtend
9:15, Vianen. In De Prenter, Grote Geusplein 1, vindt tot 12.00 uur een multiculturele ontmoetingsochtend voor vrouwen plaats. Er zijn allerlei activiteiten, zoals workshops, themabijeenkomsten over diverse onderwerpen, creatief bezig zijn, samen koken en bakken en gesprekken. Info: Mariska Eiflaar, 06-45936758.

Sinterklaasfilm
14:30, Geldermalsen. Deze week denkt LingeFilm natuurlijk ook aan de allerkleinsten onder ons met Trammelant in Spanje.

Sinterklaasfeest bij West-End
18:30, Leerdam. Wijkvereniging West-End houdt tot 19.45 uur een Sinterklaasfeest. Dit is gericht op kinderen tot en met 7 jaar. Vaders en moeders en opa’s en oma’s zijn ook welkom, net als kinderen van donateurs die buiten de wijk wonen.

Dubbelvoorstelling
20:00, Geldermalsen. Deze week bij LingeFilm lijkt het programma speciaal gemaakt om je te verbazen. De variëteit is groot: een korte eindexamenfilm, een drama, sciencefiction en een Sinterklaasfilm. Om te beginnen een dubbelvoorstelling, bestaande uit een korte film en een niet zo lange film: De korte film is Sisters, een veelbekroonde dansfilm van de Filmacademie. De niet zo lange film is Petite Maman, over een achtjarig meisje dat onlangs haar oma is verloren.

LingeVocaal geeft concert
20:15, Leerdam. Kamerkoor LingeVocaal geeft een concert in de Bethelkerk aan de Westwal. Het kamerkoor, dat onder leiding staat van Marilou Krouwel, brengt een programma van ongeveer een uur met onder meer muziek uit Engeland. Aanmelden kan via lingevocaal@gmail.com of 0345-615442 (Hanneke Kean). De entree is gratis. Meer informatie: www.lingevocaal.nl.

donderdag 25 november

Dune
19:30, Geldermalsen. Deze week bij LingeFilm lijkt het programma speciaal gemaakt om je te verbazen. De variëteit is groot. De film Dune, naar de vaak onverfilmbaar geachte sciencefiction klassieker. Dune is te zien op donderdag 25 november om 19:30 uur.In deze periode denkt LingeFilm natuurlijk ook aan de allerkleinsten onder ons met Trammelant in Spanje. Deze film wordt vertoond op woensdagmiddag 24 november om 14:30 uur.

zondag 28 november

De Hagen houdt weer snuffelmarkt
9:30, Vianen. Organisatie de Hagen houdt in samenwerking met Roco Events weer een snuffelmarkt. Deze vindt plaats op het Grote Geusplein. Bezoekers zijn tot 16.30 uur welkom. Verkrijgbaar in de stands zijn allerlei snuffelwaar en speelgoed voor de komende feestdagen. Voor meer informatie kunnen belangstellenden terecht op www.rocoevents.nl.

Yrros! in Theater Peeriscoop
16:00, Gorinchem. In Theater Peeriscoop brengt theatergezelschap Yrros! de komische stukken ‘Droomland’ en ‘Die van Hiernaast’. De entree is 12,50 euro. Meer info: www.yrrostheater.com of www.peeriscoop.nl.