Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Bassie

De 6-jarige Bassie is aan het asiel afgestaan omdat het niet goed klikte met zijn baasje. Beiden werden snel druk en dat is een lastige cirkel. 

is een super slimme hond, maar omdat alle prikkels van buiten keihard bij hem binnen komen vindt hij het lastig om de tijd te nemen om te leren. Een baasje met geduld en die de humor van zijn fratsen in ziet, zou hem al een eind op weg helpen. Katten zoeken is in een woonwijk een grote obsessie voor hem. Een uitlooplijn in een wijk is dan ook geen goed idee. 

Wandelen met Bassie in landelijke gebieden is daarom veel leuker voor baas en hond. Ook al omdat Bas niet van veel verkeer houd en zeker niet van auto's met aanhangers. 

In de periode dat Bas nu in het asiel verblijft, heeft hij al geleerd contact met zijn begeleider te maken tijdens de wandeling en hij kan soms rustig blijven staan tijdens een knuffel. Bassie heeft lichte artrose in beide ellebogen en krijgt hier pijnstillers voor.

zit al wat langer bij Dierentehuis Vijfheerenlanden, hij zou het dus wel erg fijn vinden als er zich een nieuw baasje voor hem meldt.

Stichting Dierentehuis Vijfheerenlanden beantwoordt alleen telefonische reacties, dit omdat dan beter informatie uitgewisseld kan worden. Meer informatie: 0345-650016.