• De bekerwedstrijd tussen Herovina en HSSC'61.
• De bekerwedstrijd tussen Herovina en HSSC'61. Foto: Jeroen de Bruin/ DBRN Fotografie

Knappe 4-3 bekerwinst van Herovina

herwijnen • Derdeklasser HSSC’61 nam in Herwijnen na een bliksemstart en een 1-2 ruststand halfweg na de pauze een 1-3 voorsprong. Tijdens het slotkwartier bekroonde vierdeklasser Herovina echter een sterke tweede helft nog met drie goals en knappe 4-3 bekerwinst.

Al na een halve minuut nam HSSC’61 de leiding. Remon van Soest werd op snelheid gelanceerd en schoot diagonaal in de benedenhoek raak: 0-1. Herovina’s antwoord kwam snel. Coen de Ridder zorgde al na zeven minuten met een hoog schot voor de 1-1 gelijkmaker. Uit een vloeiende combinatie kwam HSSC’61 in de 26e minuut weer op voorsprong. Niels den Braven lanceerde Remon van Soest en uit diens breedtepass rondde Qwyn van Vuren af: 1-2.

Drie kwartier lang bleef het ondanks kansen voor beide teams zo, maar halfweg de tweede helft werd het op curieuze wijze plots 1-3. Na een vrije trap voor Herovina belandde de bal ineens bij Remon van Soest die simpel 1-3 in een leeg doel kon mikken.

De bekerpartij leek door dit cadeaudoelpunt beslist, maar daar dacht Herovina heel anders over.

Eindsprint

De eindsprint van Herovina was sterk. In de 75e minuut schoot Coen de Ridder uit een vrije trap laag de 2-3 aansluitingstreffer binnen.

HSSC’61 wankelde en amper één minuut later was het al gelijk. Een kopbal van Kevin Steenbruggen belandde nog tegen een HSSC’61-speler, maar de tweede poging van de Herovina-captain was met een daverende hoge knal wel raak: 3-3.

Na die gelijkmaker van Kevin Steenbruggen rook Herovina de winst en die zege kwam er ook in de 84e minuut.

Mark Muller schoot de bal van flinke afstand schitterend via de onderkant van de lat in doel: 4-3. Dus bekert Herovina op spectaculaire wijze verder. Wie de tegenstander wordt in de volgende bekerronde, wordt later bekendgemaakt.

Programma

Op zaterdag 20 november speelt Herovina de competitiewedstrijd tegen koploper IFC uit Hendrik-Ido-Ambacht. Voor Herovina wacht dus de zware taak om het uitduel met IFC te winnen. De ploeg uit Herwijnen staat zelf tiende in de vierde klasse, met zes punten uit eveneens zes duels. Bij een nederlaag in Hendrik-Ido-Ambacht kan Herovina theoretisch gezien zelfs op de laatste plaats terechtkomen.