• V.l.n.r. Isis Veltman en Jolijn van Vliet.
• V.l.n.r. Isis Veltman en Jolijn van Vliet.

Goede seizoenstart turnsters DOS

Reuver/Vianen • In het Limburgse Reuver kwamen zaterdag 13 november Jolijn van Vliet en Isis Veltman van Gymnastiekvereniging DOS Vianen in actie bij de tweede plaatsingswedstrijd voor senioren in de 3e divisie. Van Vliet kan terugkijken op een prima wedstrijd. Veltman verloor helaas veel punten.

Van Vliet kampte al lange tijd met een blessure waardoor ze haar eerste kwalificatie vorige week aan haar voorbij moest laten gaan. In Reuver begon ze sterk aan haar wedstrijd. Haar vloeroefening zag er goed en verzorgd uit wat haar de op één na beste score opleverde. 

Ook op sprong, brug en balk turnde zij stabiele oefeningen en haar achtste plaats in het eindklassement was dan ook een prima prestatie.

Veltman, vorig week in Eelde nog knap vijfde, liet in Reuver wat steken vallen op de balk en kwam niet goed uit met haar vloeroefening wat haar veel punten kostte. Zij werd tijdens haar tweede kwalificatie achttiende.

Mede door de klasseringen van beide turnsters en de vorige week behaalde medailles door Nine Klazema, Ivy van Bruggen (goud) en Sanne Oost (zilver) is Gymnastiekvereniging DOS Vianen goed begonnen aan het wedstrijdseizoen.

Deze twee weekenden werd er nog voor publiek geturnd, maar dat zal aankomend weekend anders zijn als drie teams van DOS uitkomen in de kwalificatiewedstrijden teams in Den Haag.