De wereld ligt voor je open

regio • De stap maken naar het mbo? Dan ligt er een wereld aan mogelijkheden open: van apothekersassistent tot robotprogrammeur en van ondernemer tot sportinstructeur. Daarbij hangt het er natuurlijk ook een beetje vanaf welke profielkeuze er is gemaakt. Maar voor iedere student geldt vooral: waar ligt je talent en je interesse? Misschien weet je al precies wat je wil doen; hou je heel erg van kinderen of van auto’s of van koken en bakken. Of je vindt het belangrijk om iets bij te dragen aan de maatschappij. Dan wil je bijvoorbeeld werken in de zorg of bij de rechtbank, bijdragen aan een schoner klimaat of een app ontwikkelen die helpt om corona te bestrijden. Maar misschien ligt het allemaal nog niet zo vast. Of zijn er zo veel dingen leuk, dat kiezen moeilijk wordt. 'Of je hebt een beperking en je weet niet of je daarmee wel alles kan wat je graag zou willen. Of je weet wel wat je wil worden, maar je weet niet welke studie je daarvoor moet volgen. Wat jouw situatie ook is, bij het Da Vinci College weten we dat er altijd veel meer mogelijkheden zijn dan je nu misschien denkt', zo laat het Da Vinci college weten.

Het Da Vinci college helpt studenten graag hun kansen te pakken en hun talenten te ontdekken. Zelf ervaren of een bepaalde opleiding of de school echt past? Kom dan naar de open dag op zaterdag 27 november van 10:00 tot 14:00 uur. Dan is de sfeer te proeven, kan informatie verzameld worden en kan er kennis gemaakt worden met docenten en vragen worden gesteld aan studenten. Kijk voor meer informatie op: www.kiesmbo.nl/scholen/roc-da-vinci-college.


Christmas Carols meezingen in Dickensstijl

vianen • In Vianen kunnen belangstellenden meezingen met de Christmas Carols op 11 december, tussen 13.00 uur tot 20.00 uur bij de Lekpoort in de Voorstraat en door de hele Voorstraat. De repetities zijn op zaterdag van 10.30 tot 12.00 uur, te beginnen op 20 november. Oefenen vindt ook plaats op 27 november en zaterdag 4 december. 

De deelnemers gaan11 december langs bij de ouderen in de Hof van Batenstein. Zij zingen verkleed in Dickensstijl twaalf carols. Eenstemmig meedoen is mogelijk, oefenen vooraf is niet nodig. Eén of twee keer meedoen aan de repetities kan ook. Kinderen zijn eveneens welkom. De organisatoren zoeken nog fluitisten of trommelaars. Info: Cora den Oudsten, 06 558 63 705.


Sinterklaasfeest bij West-End

leerdam • Wijkvereniging West-End in Leerdam houdt woensdag 24 november van 18.30 tot 19.45 uur een Sinterklaasfeest. Dit is gericht op kinderen tot en met 7 jaar. Vaders en moeders en opa's en oma's zijn ook welkom, net als kinderen van donateurs die buiten de wijk wonen.