donderdag 11 november

Inleveren boeken
10:00, Leerdam, Parallelweg 24. Tot 12.00 uur kunnen boeken ingeleverd worden voor de Boekenmarkt Leerdam. Dit kan ook van 19.00 tot 21.00 uur. De geplande verkoopdagen op 19 en 20 november gaan vanwege de aangescherpte coronamaatregelen niet door. Info: boekenmarktleerdam@gmail.com of 6-22588927.

Goed Slapen
14:00, Leerdam, online. Lang niet alle mantelzorgers lukt het om aan een gezonde nachtrust te komen. Dat kan heel vervelend zijn, maar gelukkig zijn er manieren om het slapen makkelijker te maken. Mantelzorg VHL houdt daarom een online masterclass, waarin praktische tips en korte oefeningen worden gegeven. Aanmelden voor de workshop kan via info@mantelzorgvhl.nl. Noteer in de mail naam, telefoonnummer en woonplaats. Na aanmelding wordt een e-mail met daarin de deelnamelink verstuurd. Meer infromatie: www.welzijnvianen.nl.

Film La haine
19:30, Neerijnen. Op 11 november vertoont Filmhuis Stroomhuis de film La haine van Mathieu Kassovitz. Deze film uit 1994 werd toen als een mokerslag in Cannes ervaren en wordt nu weer opnieuw uitgebracht in de filmhuizen. De film speelt zich af in de Parijse banlieues. Filmhuis Stroomhuis vertoont deze film in het kader van ‘Nederland leest’, waarin het boek De Wandelaar van Adriaan van Dis centraal staat. Ook in dit boek komt de hoofdpersoon in Parijse buitenwijken terecht, waar hij anders met een grote boog omheen liep.Voor leden van de bibliotheek is de toegang gratis. De eerste twintig bezoekers van de film ontvangen een exemplaar van De Wandelaar.Datum: 11 november. Tijd: 19.20u. Entree: € 6.Zie Stroomhuisneerijnen.nl

Alzheimer Café Gorinchem
19:30, Gorinchem, gemeenschapshuis De Bogerd, De Vries Robbéweg 100. Rijvaardigheid bij dementie staat centraal tijdens deze avond van Alzheimer Café Gorinchem. Vragen als ‘Wanneer is iemand ‘rijgeschikt’?’ en ‘Kan iemand met de diagnose dementie, in lichte vorm, een rijgeschiktheidsverklaring krijgen?’ komen aan bod. Er zijn casemanagers dementie aanwezig om op vragen in te gaan. Inloop vanaf 19.00 uur. Deelname is gratis, aanmelden is niet nodig. Iedereen die te maken heeft met dementie is welkom. Meer info: 06 50747205 (tijdens kantooruren) of suzanne.visser@meevivenz.nl.

‘Rozengeur en zweetsokken’
20:00, Herwijnen. De Evangelisatiewerkgroep van de gereformeerde kerk houdt met het seminar ‘Rozengeur en zweetsokken’ een interactieve avond over relaties met elkaar en met God. Vragen als ‘Hoe betrek je God actief in je relatie?’ en ‘Hoe heb je oog voor elkaar?’ komen aan bod. De leiding is in handen van Filemon en Joyce Peroti. Zij gaven eerder al seminars in andere kerken en ook op het jongerenterrein van Opwekking. Aanvang 20.00 uur, deuren open om 19.30 uur. De kerk is gevestigd aan de Achterweg 15.Singles en stellen zijn welkom.

Leer omdenken
20:15, Nieuwegein, De Kom. Had je net alles een beetje op de rails, je vakantiegeld was binnen, de zon scheen, werd opeens je gloednieuwe fiets gestolen. Of erger, gingen ze fuseren op het werk, werd je partner hopeloos verliefd op iemand anders en zaten we ook nog eens met z’n allen in een wereldwijde pandemie. Het is leuk, dit leven, maar waarom gaan de dingen zo vaak anders dan we zouden willen? Waarom is elk verlangen onlosmakelijk verbonden met een potentiële teleurstelling?

Show Soundos
20:30, Gorinchem. Comedian, actrice en tafeldame Soundos brengt in Theater ‘t Pand de show ‘Comeback Kid’ op de planken. De entree is 11 euro. Info: www.theaterpand.nl

Comedytalent
20:30, Nieuwegein, De Kom. Hij won de jury- en publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival in 2018 en de Volkskrant riep hem uit tot comedytalent van 2020. Dus 2021 wordt het jaar van Glodi Lugungu. Eindelijk mag hij doen waarvan hij zo lang droomde: zijn eerste avondvullende theatershow over het voetlicht brengen. In ‘Ze bedoelen het goed’ op donderdag 11 november in DE KOM neemt Glodi je met onverwachte opvattingen en hilarische verhalen mee naar de andere kant van de medaille. “Glodi staat zelfverzekerd, met een ontwapenende charme en veel schwung op het podium. Zijn semi-naïeve presentatie koppelt hij aan enkele sterke en oergeestige verhalen.” (Jury AKF 2018)

vrijdag 12 november

Summer of Soul
20:30, Geldermalsen. Deze week vertoont LingeFilm allereerst de swingende documentaire Summer of Soul over het vergeten ‘Black Woodstock’ muziekfestival in 1969 (vrijdag 12 november 20.30 uur). Op zaterdag 13 november is het weer tijd voor Film & Maaltijd. Er wordt een heerlijke Perzische maaltijd geserveerd bij de meermalen bekroonde Iraanse film Radiograph of a Family (Maaltijd 18.00 uur, film 20.30 uur). Zondag 13 november (20.00 uur) en dinsdagmiddag 15 november (14.30 uur) draait de pakkende tragikomedie Here we are, over een vader en zijn autistische zoon. Ze gaan samen op reis om te voorkomen dat de zoon naar een instelling moet verhuizen.

Rob Scheepers
20:30, Gorinchem. Komiek Rob Scheepers voert de voorstelling ‘Scheepers prikt door’ op in Theater ‘t Pand. Entree 11 euro, meer info www.theaterpand.nl.

Film The Gentlemen in GO
20:30, Leerdam. In Stadspodium GO is de film The Gentlemen te zien. De entree is 8,50 euro. De Amerikaanse expat Mickey Pearson (Matthew McConaughey) heeft een zeer winstgevend marihuana-imperium opgebouwd in het Verenigd Koninkrijk. Wanneer het verhaal de ronde gaat dat hij uit de business wil stappen, leidt dit tot complotten, intriges, omkoping en chantage in een verwoede poging alles van hem af te nemen. Kaarten reserveren en betalen: www.go-leerdam.nl.

zaterdag 13 november

Vogelbeurs in Leerdam
9:00, Leerdam, verenigingsgebouw De Vogelvriend, P.M. van Gentstraat 23. Vogelvereniging De Vogelvriend te Leerdam houdt de maandelijkse vogelbeurs. Belangstellenden zijn tot 12.00 uur welkom. Op deze vogelbeurs zal een aantal vogelhandelaren aanwezig zijn. Er is nog plaats voor vogelliefhebbers die vogels te koop willen aanbieden. Tevens is er een stand waar men vogelbenodigdheden kan kopen. Voor meer informatie: info@devogelvriendll6.nl.

Veteranen Leerdam
14:00, Leerdam. In Het Dak vindt tot 16.00 uur een veteranencafé plaats voor alle veteranen, voormalige en actief dienende militairen en hun partners. Ook andere belangstellenden zijn welkom.

Radiograph of a Family
18:00, Geldermalsen. Op zaterdag 13 november is het weer tijd voor Film & Maaltijd. Er wordt een heerlijke Perzische maaltijd geserveerd bij de meermalen bekroonde Iraanse film Radiograph of a Family (Maaltijd 18.00 uur, film 20.30 uur). Zondag 13 november (20.00 uur) en dinsdagmiddag 15 november (14.30 uur) draait de pakkende tragikomedie Here we are, over een vader en zijn autistische zoon. Ze gaan samen op reis om te voorkomen dat de zoon naar een instelling moet verhuizen.

Tragikomedie Here we are
20:00, Geldermalsen. Zondag 13 november (20.00 uur) en dinsdagmiddag 15 november (14.30 uur) draait de pakkende tragikomedie Here we are, over een vader en zijn autistische zoon. Ze gaan samen op reis om te voorkomen dat de zoon naar een instelling moet verhuizen.

zondag 14 november

Open podium Vianen
15:00, Vianen. In Podium Vianen Lekpoort vindt het maandelijkse zang- en muziekpodium plaats. Er is gelegenheid om onversterkt te zingen en te spelen. Alle stijlen zijn welkom. Pianist Paul de Boer begeleidt a prima vista. Eigen zangbegeleiders mogen ook komen. Dit is de start van activiteiten in en om de Lekpoort. Het open podium is tot 18.00 uur. De kosten voor deelnemers zijn 10 euro; publiek vrije donatie. Voor meer informatie en aanmelding: 06-558 63 705 of coradenoudsten@gmail.com.

Choral evensong in Vianen
16:00, Vianen. In de Grote Kerk voert Kamerkoor Cantiago een choral evensong uit. Arjan Veen bespeelt het orgel, liturg is Willem Bams. Eentree gratis (vrijwillige bijdrage na afloop). Een choral evensong is een gezongen avondgebed uit de Engelse koortraditie. Op het programma staan deze keer de canticles van Herbert Brewer (1865-1928). De Anthem is ‘Alleluiah’ van de Amerikaanse componist Randall Thompson (1899-1984). Dit stuk duurt ongeveer 5 minuten, maar bestaat uit ‘slechts’ één woord: Alleluiah. Ruimte voor samenzang.

Sing-in Hoogstraatkerk
19:30, Leerdam, Hoogstraat 80. In de Hoogstraatkerk vindt een sing-in plaats. De aanwezigen zingen liederen van Opwekking en Sela. Het thema is ‘Rust’. De begeleiding is in handen van een band. De sing-in duurt tot 20.30 uur. Inlopen kan vanaf 19.00 uur. Er is geen entree, wel is er een deurcollecte. Na afloop is er gelegenheid voor ontmoeting.

dinsdag 16 november

Tragikomedie Here we are
14:30, Geldermalsen. Dinsdagmiddag 16 november (14.30 uur) draait de pakkende tragikomedie Here we are, over een vader en zijn autistische zoon. Ze gaan samen op reis om te voorkomen dat de zoon naar een instelling moet verhuizen.

Vrouwen van Nu Meerkerk
19:45, Meerkerk, dorpshuis De Linde. Vrouwen van Nu Meerkerk houdt een ledenavond. Op de agenda staat een optreden van cabaret Tiss Miss.

woensdag 17 november

Muziekclinics
16:00, Leerdam. Muziekvereniging Kunstliefde en Vriendschap houdt weer muziekclinics, waarbij deelnemers in zes weken een blaasinstrument leren te bespelen. De afsluiting is een concert. Welkom zijn kinderen tussen de 7 en 14 jaar. Aanmelden kan via bestuurklenv@gmail.com. De start is op woensdag 17 november, van 16:00 tot 17:00 uur in de Floris Radewijnszschool.

donderdag 18 november

Lezing kerkstrijd
20:00, Ameide, Het Spant. Op uitnodiging van de Historische Vereniging Ameide en Tienhoven aan de Lek houdt dr. Sam Janse uit Ameide een lezing over Willem Verheij en de kerkstrijd in de negentiende eeuw in Ameide en Tienhoven. Hij heeft het persoonlijke bekeringsverhaal van Willem Verheij bestudeerd en verder de notulen van kerkelijke colleges en oude krantenberichten geraadpleegd. Beelden zullen zijn verhaal ondersteunen. Inloop vanaf 19.45 uur. Entree gratis.