Rijbewijskeuringen CBR in Meerkerk

meerkerk • Een medische keuring voor het verlengen van het rijbewijs is nodig wanneer bestuurders 75 jaar of ouder zijn, wanneer zij een zogenaamd groot rijbewijs (C/D/E) gaan halen of vernieuwen, of wanneer zij om medische reden een arts moet bezoeken van het CBR. Automobilisten kunnen zich via RegelZorg Rijbewijskeuringen in Fysiocentrum Meerkerk medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs op de woensdagen 17 november, 24 november en 1 december. Automobilisten van 75 jaar en ouder betalen 50 euro. Voor houders van rijbewijs C/ D/ E tot 75 jaar is de prijs 70 euro. Een afspraak voor het spreekuur maken kan uitsluitend via RegelZorg via onderstaande website of tijdens kantooruren via de afsprakenlijn 088-2323300. Voor het laten invullen van een rapport oogarts gaan chauffeurs naar www.regelzorg.nl/oogarts of bellen zij het eerder genoemde nummer.

Houd zelf de einddatum van het rijbewijs in de gaten en begin vijf maanden voor deze datum met het verlengen, indien er ook een medische keuring nodig is.  De eerste stap is het kopen en invullen van een Gezondheidsverklaring. Dat kan online op: mijn cbr.nl, via DigiD met SMS- of App-verificatie. Een papieren Gezondheidsverklaring kan bij de meeste gemeenten gekocht worden, of via RegelZorg. Deze vragenlijst over de eigen gezondheid moet eerst zelf ingevuld worden en dan worden opgestuurd naar het CBR. Als antwoord krijgt de chauffeur van het CBR het Verslag (soms meer dan één), die de keuringsarts moet invullen. Op dát moment kan pas een afspraak worden gemaakt voor de keuring. De artsen waar RegelZorg mee samenwerkt, zijn aangesloten bij ZorgDomein. Zij vullen de formulieren digitaal in en versturen deze direct naar het CBR. Meer informatie over de procedure is te lezen op de website van RegelZorg.

q  www.regelzorg.nl


Nieuw steunpunt Belastingdienst

gorinchem • Inwoners van Gorinchem en omgeving kunnen vanaf nu met al hun vragen over belastingen, toeslagen, betalingen en schulden terecht bij het nieuwe steunpunt van de Belastingdienst in het stadhuis van de gemeente. De Belastingdienst biedt twee dagen per week persoonlijke hulp in Gorinchem. Liane Vlaskamp, algemeen directeur Particulieren bij de Belastingdienst; "Inwoners van Gorinchem en omgeving wil ik het vertrouwen geven dat zij in contact kunnen staan met een overheid, die oprechte interesse toont in hun wensen en belangen. Wij zijn voorbereid om inwoners in dit nieuwe steunpunt passende hulp te bieden.” Bjorn Meijer, hoofd Dienstverlening bij de Belastingdienst, sprak een concrete ambitie uit voor het steunpunt Gorinchem. "Hulp voor belastingen, toeslagen of schulden is dankzij dit steunpunt voor inwoners uit deze regio laagdrempelig én dichtbij. We willen fysiek bereikbaar zijn voor mensen die we nog onvoldoende kennen of die een levensgebeurtenis ondergaan met impact op hun belastingen. Naast hulp door de Belasting Telefoon of het lokale netwerk van maatschappelijk dienstverleners biedt de Belastingdienst daarvoor hulp in dit steunpunt.”