• Niels de Kruijk in actie tijdens de Sprintleague 1.
• Niels de Kruijk in actie tijdens de Sprintleague 1. Foto:

Niels de Kruijk wint op drie afstanden

hagestein • Niels de Kruijk van de A-B Selectie van de Schaatsacademie Utrecht stond op 6 november aan de start van de Sprintleague 1 voor junioren B. Hier won hij op drie afstanden.

De Sprintleague 1 is een nationale sprintwedstrijd welke overeenkomt met de Holland Cup, een jaarlijks terugkerende serie schaatswedstrijden. 

De zestien snelste schaatsers waren uitgenodigd voor wedstrijden op de 100 meter, 300 meter en 500 meter op de ijsbaan Twente in Enschede. Niels won de 100 meter met een verschil van 0.01 seconde. Zijn eindtijd was 10.46 seconden. 

Daarna werd de 300 meter verreden. Ook deze afstand werd door Niels gewonnen met een tijd van 24.14 seconden. Omdat Niels eerste stond in het klassement reed hij in de laatste rit van de 500 meter. 

Het ijs was goed en Niels was zeer gemotiveerd en gefocust en wilde zijn eerste plaats vasthouden. Hij ging er vol in en reed een dik persoonlijk record van 37.74 seconden. Zijn vorige record stond op 38.81 seconden. 

De 500 meter won hij dan ook met overmacht, met ruim een halve seconde voorsprong op de nummer twee, welke tevens tegen Niels reed. Hiermee eindigde Niels als eerste in het eindklassement van de Sprintleague, waardoor hij zich rechtstreeks heeft geplaatst voor het NK afstanden 500 junioren B en het NK Supersprint.