• Wethouder Christa Hendriksen verrast deeltijd-pleegouders Simon en Lydia van der Wolk.
• Wethouder Christa Hendriksen verrast deeltijd-pleegouders Simon en Lydia van der Wolk. Foto: Nico Ganzewinkel

Waardering voor pleegouders

vijfheerenlanden • Wethouder Christa Hendriksen reikte donderdag namens wethouder Tirtsa Kamstra een presentje uit aan pleegouders Simon en Lydia van der Wolk. De gemeente wil pleegouders tijdens de Week van de Pleegzorg op deze manier graag in het zonnetje zetten.

"We zijn trots op de pleeggezinnen in Vijfheerenlanden. Het is helaas niet altijd vanzelfsprekend dat een kind kan opgroeien in de thuisomgeving. Dat ze dan ondergebracht kunnen worden in een warm en veilig thuis, bij een pleeggezin is heel waardevol en bewonderenswaardig. Mijn waardering voor alle pleegouders in onze gemeente is groot. In onze gemeente zijn er zo'n 48 pleeggezinnen, deze zetten we graag in het zonnetje”, aldus Tirtsa Kamstra, wethouder Jeugd.
Familie Van der Wolk kreeg een presentje uit handen van wethouder Hendriksen, alle andere pleeggezinnen binnen Vijfheerenlanden ontvangen hun waardering per post. Simon en Lydia zijn deeltijd pleegouders. Dat betekent dat zij enkele dagen per week zorgen voor de twee jonge kinderen van een alleenstaande moeder. Daardoor kunnen de kinderen bij hun moeder blijven wonen. "Ik was diep onder de indruk. Wat is het mooi als je op deze manier je hart en je huis openstelt”, vertelt Hendriksen.
Op donderdag 18 november om 19:30 uur is er een online informatieavond, meer informatie en aanmelden: www.pleegzorg.nl.