Wederom winst voor BC Leerdam

leerdam • Team 1 van BC Leerdam reisde afgelopen zaterdag af naar het Limburgse Tegelen, waar duels met Olympia '56 op het programma stonden.

De vaste heren van Leerdam waren dit keer niet beschikbaar. De heren van team 2 waren echter bereid om in te vallen, nadat ze eerst een wedstrijd voor hun eigen team gespeeld hadden.

De heren Edwin de Weerd en Mats van 't Pad konden goed tegenstand bieden in de herendubbel, maar niet genoeg om het duel te winnen. Meltem en Ans van 't Pad speelden een prima dubbel, maar de dames van Olympia '56 hadden een hoog tempo en zetten goed druk. De badmintonclub uit Leerdam startte hierdoor met een 2-0 achterstand.

Edwin speelde de eerste herensingle en maakte het ontzettend spannend. Hij verloor nipt met 25-23. In de tweede set lukte het Edwin niet meer om zijn tegenstander onder druk te krijgen, waardoor hij de set verloor. De tegenstandster van Meltem van 't Pad liep soepel over de baan en liet haar alle hoeken van het veld zien.

Na twee sets stond Leerdam nog altijd op nul punten. Het eerst punt werd binnen gehaald door Mats van 't Pad. Hij speelde een sublieme singlepartij. De Limburgse tegenstander had weinig in te brengen en Mats won met ruime cijfers. Ans van 't Pad verloor haar single. Ze was met 22-20 dichtbij een derde set, maar kwam net te kort.

Het gemengd dubbel werd gespeeld in drie sets. De wedstrijd van Edwin en Meltem bestond uit lange rally’s. Ze moesten knokken en pakten verdiend het tweede punt voor Leerdam.

Mats en Ans begonnen goed en wonnen de eerste set. Door het sterke aanvallende spel van de tegenstanders moesten zij toch het onderspit delven.

De badmintonclub uit Leerdam nam zodoende twee punten mee naar huis.