Servia boekt overtuigende overwinning

vianen • Op zaterdag 6 november stond voor volleybalvereniging Servia de thuiswedstrijd tegen VTC Woerden op de planning. Het team uit Vianen won overtuigend en steeg daardoor naar de vierde plaats op de ranglijst.

De afgelopen jaren vonden er veel mooie duels plaats tussen Servia en VTC. Met twee goede trainingen doordeweeks en een volwaardig fitte selectie kon Servia aan de wedstrijd beginnen. Na een aantal weken startte Johan Beijen weer in de basis.

Servia begon sterk aan de wedstrijd, waardoor er al direct een voorsprong op de borden stond. Aanvallend was Johan Beijen deze set goed voor zes scores (25-19).

In de tweede set begon Vincent de Bie als diagonaalspeler. Ook deze set haalde Servia een goed niveau. De volleyballers uit Vianen stonden de hele set op voorsprong en deze werd dan ook winnend afgesloten (25-21). Tijdens de derde set tapte VTC Woerden uit een ander vaatje. Bij een achterstand van 8-13 vroeg coach Michiel de Ruijter een time-out aan. Daarna volgden een sterke serviceserie van Johan Beijen en Jan Peter Kok waardoor de achterstand werd omgebogen in een voorsprong. Ook deze set werd winnend afgesloten (25-17).

In de vierde en laatste set begon Servia met een aantal servicefouten. Hierdoor kwam het team op een achterstand te staan. De tweede helft van de set werd het niveau weer gehaald. Aanvallend en blokkerend werden er een aantal punten gescoord. Hierdoor kwam Servia terug in de set en sloten ze ook deze winnend af (25-19). Een 4-0 overwinning was een feit.

Volgende week reist Servia af naar Katwijk. De Vianers spelen dan tegen de nummer twee van de ranglijst, RVV heren 1.