Meerkerk blijf winnen, verlies Ameide

meerkerk/alblasserdam • SV Meerkerk heeft de goede resultaten van de afgelopen weken een positief vervolg kunnen geven met een 3-0 thuisoverwinning op Lekkerkerk. Rivaal Ameide verloor met dezelfde cijfers van Alblasserdam en werd gepasseerd door Meerkerk op de ranglijst.

Met drie doelpunten in de eerste helft was Daan van der Leun de grote man bij Meerkerk. "Zo’n voorsprong is echter nog niet altijd een zekerheidje voor mijn ploeg, maar vandaag wel", genoot Meerkerk-trainer Gert-Jan Koekkoek na de 3-0 zege. "In het begin was het nog even aftasten, maar feitelijk zijn we absoluut niet in de problemen geweest. Zeker niet toen we na ruim een halfuur met 3-0 voor stonden. Na rust kregen we nog wel vijf, zes opgelegde kansen om de marge te vergroten. Dat is ook mijn enige kritiek op deze oerdegelijke zege."

Vertekend beeld

De uitslag in Alblasserdam doet vermoeden dat Ameide niets had te vertellen, maar dat zou de formatie van trainer Jan Verveer geen recht doen. Ameide startte stormachtig en oefende fors pressie uit in het eerste half uur, maar verzuimde om door te drukken. Nadat het offensief was weggeëbd trok het solide verdedigende Alblasserdam de wedstrijd naar zich toe met goals van Ralph Hofwegen (2x) en Glenn de Jong.

SV Meerkerk staat na drie overwinningen op rij op de vijfde plek, terwijl Ameide nu de nummer zes is.