• Aimane Seqqal (links) zou driemaal de lat raken.
• Aimane Seqqal (links) zou driemaal de lat raken. Foto: Jeroen de Bruin

LRC vindt weg omhoog met zege op WNC

leerdam • LRC Leerdam heeft de overwinning van vorige week tegen Almkerk een positief vervolg kunnen geven. In eigen huis boekten de Leerdammers een verdiende zege op WNC: 3-0.

De bezoekers uit Waardenburg waren juist vol vertrouwen afgereisd naar Leerdam. De ploeg van trainer Cor Prein won de voorgaande drie duels en was voornemens ook LRC aan de zegekar te binden. Het liep echter anders.

Lat als spelbreker

In een vermakelijke eerste helft was LRC de betere. Na vier minuten was Aimane Seqqal al dicht bij de openingstreffer namens de thuisploeg, maar zijn schot werd door WNC-keeper Dick van Loon tegen de lat getikt. Vijf minuten later had een directe vrije trap van Seqqal hetzelfde lot.

Aan de andere kant kreeg Sam van Dormalen een enorme kopkans uit een corner van Matthijs van Gessel. Van Dormalen kopte, volledig vrijstaand, naast het vijandelijke doel.

De thuisclub raakte er niet van in de war en bleef dreigend. Aimane Seqqal was het dichtst bij een treffer toen hij voor de derde keer de lat raakte. Vlak voor rust kreeg LRC toch loon naar werken. Een vrije trap van Maikel van de Water werd door Mark den Hartogh verlengd met het hoofd en vervolgens door Bauke Bakker binnengelopen: 1-0.

Dure misser

De tweede helft ging gelijk op toen WNC na een uur spelen dé kans kreeg op de gelijkmaker. Gideon Emanuels dook alleen op voor LRC-keeper Mark van Ingen, maar die laatste kwam als winnaar uit de onderlinge strijd.
Het zou een dure misser blijken voor de Waardenburgers. De ploeg ging wat meer va-banque spelen, maar liet daarmee steeds meer ruimte voor de thuisclub om gevaarlijk te worden.

Die liepen via goals van Ansu Camara en invaller Timo Lutters dan ook nog uit naar 3-0.

LRC-trainer Emanuel Sluis was blij met het vertoonde spel: "Ten opzichte van vorige week hebben we wat andere keuzes gemaakt en dat pakte goed uit. We kwamen goed weg bij die kans van Gideon Emanuels in de tweede helft, maar dat is eigenlijk de enige kans die zij gehad hebben."

WNC zakt door de nederlaag naar de vijfde plek, terwijl LRC klimt naar de achtste positie.