SC Everstein verliest topper

everdingen • Op eigen veld heeft SC Everstein verloren van koploper EDO. In Everdingen werd het 1-3. De thuisclub begon nog aardig aan het duel en kwam na een half uur ook op 1-0 via Victor Snoek. EDO boog deze achterstand voor rust echter nog om en ging dus rusten met een 1-2 voorsprong. Na ruim een uur spelen viel ook de 1-3, waarna Everstein nog risico’s nam in de hoop een goal te forceren. Dit lukte niet en dus bleef de score verder ongewijzigd.

Overtuigende winst HSSC'61

hei- en boeicop • HSSC’61 heeft opnieuw een thuisoverwinning behaald. In een winderig Hei- en Boeicop werd het 4-0. De thuisploeg had de eerste helft de wind tegen, maar wist hier goed mee om te gaan. Remon van Soest zorgde halverwege de eerste helft voor de 1-0 en daar bleef het tot de rust bij. Na rust werd het, met de wind in de rug, makkelijker voetballen voor HSSC. Aron van Soest, Owyn van Vuren en Nicky van Dam scoorden en echt spannend werd het dus nooit.

Thuiszege Brederodes

vianen • Alle punten die Brederodes tot nu toe behaalde werden in eigen huis gepakt en ook Odysseus’91 moest eraan geloven. In Vianen werd het 3-2. Noah van der Veer maakte na zeven minuten de 1-0, waarna Jamal Ouassif voor de 2-0 zorgde. Een kwartier voor tijd bracht Odysseus de spanning terug, maar een paar minuten later zorgde Mike de Groot voor de 3-1. De 3-2 van Odysseus viel nog uit een prachtige directe vrije trap.

Asperen en ASH scoren niet

asperen • Asperen en ASH mogen beide een puntje bijschrijven. In een spannend, maar niet al te best duel werd er niet gescoord: 0-0. De eerste helft was erg matig van de thuisploeg. ASH kwam er een aantal keer gevaarlijk uit, maar doelman Dennis Rooijackers hield zijn ploeg op de been. Ook na rust waren de eerste twee kansen voor ASH, maar daarna kantelde het spelbeeld en werd Asperen sterker. De thuisploeg scoorde ook, maar de goal van Gerard Breider werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel. “Dat was absoluut geen buitenspel, maar als je naar ons spel kijkt hadden we ook niet meer verdiend dan een gelijkspel", aldus Asperen-trainer Jeffrey Kleijn.

Lekvogels onderuit bij Peursum

giessenburg • Peusum heeft thuis een 2-1 zege geboekt op Lekvogels. De bezoekers weerden zich kranig, maar gingen toch kopje onder. Na twee minuten nam Lekvogels brutaal de leiding via Ralf van Klij. Twintig minuten later maakte Peursum gelijk uit een corner, waarna Robin Tersteeg een penalty mistte namens Lekvogels. Hierna werd het voor rust nog 2-1. In de tweede helft probeerde Lekvogels het nog wel, maar kon het geen potten breken.