Strijd om kampioenschap NDV

nieuwland • NDV vervolgde afgelopen week de onderlinge competitie. In de strijd om het kampioenschap ging de belangstelling vooral uit naar het treffen tussen Jan Alting en Albert van der Berg.

Wilde Alting nog in de bovenste regionen meedoen was hij genoodzaakt Van der Berg te verslaan. Helaas voor Alting kwam hij niet verder dan een remise tegen Van der Berg. Ko Heikoop wist de winstdrang van Wim 't Lam te stoppen, ook die partij eindigde in remise. Door de remises van zowel Van den Berg als 't Lam blijft de stand aan de kop van de ranglijst ongewijzigd. Van den Berg (7-12) bezet nog altijd de eerste plaats, gevolgd door 't Lam (6-10) en Eimert Buyserd (7-10). Enkele leden namen ook deel aan diverse wedstrijden. Bert Kooij nam deel aan het Nederlands kampioenschap in de C-klasse, maar kon daarin geen potten breken. Met één overwinning, vier remises en vier nederlagen eindigde hij in onderste regionen. Jan van Haarlem en Buyserd namen deel aan een simultaan in Nieuwpoort en haalden daar een keurige remise. ’t Lam wist de simultaangever op een nederlaag te trakteren.

Nationale competitie

In de nationale competitie kreeg NDV Nieuwland DES Lunteren 4 op bezoek. Dit team had evenals NDV de eerste competitiewedstrijd gewonnen, maar keerde tegen de damclub uit Nieuwland met een nederlaag huiswaarts. NDV kwam op voorsprong door Piet Verkaik, die zijn tegenstander op een nederlaag trakteerde. Doordat Harry Kramer verloor, trok DES de stand weer in evenwicht. Eimert Buyserd bracht NDV opnieuw op voorsprong doordat hij zijn partij met een mooie slagzet won. Wim 't Lam en Anton Jansen consolideerden de voorsprong door gelijk te spelen. Albert van der Berg moest de partij uiteindelijk beslissen en deed dit door middel van een remise. Hierdoor won NDV met 9-7.