Open inloopochtend

leerdam • Elke vrijdagochtend tussen 9:30 en 11:30 uur is iedereen van harte welkom voor een kopje koffie of thee, een praatje of het spelen van een spelletje in De Hoeksteen, Koningin Emmalaan 41 in Leerdam. 


Toekomst zonder alzheimer

vijfheerenlanden • In de week van 7 tot en met 13 november vindt de collecte van Alzheimer Nederland plaats. In heel Nederland, ook in Vianen, Hagestein, Hoef en Haag en Everdingen, gaan ruim 21.000 collectanten deur aan deur om geld in te zamelen. Op 11 november gaan ook leerlingen van het Oosterlicht College in Vianen langs de deuren om te collecteren. Alle bussen zijn voorzien van een iDEAL QR code. De jaarlijkse collecteweek in november is ontzettend belangrijk voor het werk van Alzheimer Nederland. Collectanten halen dan geld op voor een toekomst zonder dementie en betere ondersteuning van mensen met dementie en mantelzorgers.


Zes bestuurders op de bon

nieuwland • Bij een snelheidscontrole op de Zijlkade in Nieuwland zijn vrijdagochtend zes bestuurders bekeurd. Vijf van hen reden te hard (tussen de 22 en 36 km/uur) en één bestuurder was tijdens het rijden aan het appen. De gemeten gemiddelde snelheid lag tussen de 50 en 57 km per uur, met een uitschieter van boven de 60 km/uur. De Zijlkade is een 30km-zone.


Intocht Sinterklaas

vijfheerenlanden • Al een paar weken liggen er pepernoten in de winkel, maar nu nadert ook het moment dat Sinterklaas weer op zijn stoomboot stapt om naar Nederland te reizen. In Het Kontakt wordt natuurlijk ook aandacht besteed aan alle intochten die weer op de planning staan. Graag hoort de redactie waar en wanneer de goedheiligman precies welkom wordt geheten, maar ook over andere Sintactiviteiten. Informatie over de intocht kan gemaild worden naar: redactie.vijfheerenlanden@kmp.nl.


Oud papier

lexmond • In Lexmond wordt woensdag 10 november weer oud papier opgehaald. De papiercontainers kunnen om 17:00 uur aan de weg geplaatst worden.