Workshops voor mantelzorgers

vijfheerenlanden • Er zijn nog enkele plaatsen vrij bij de ontspannende activiteiten die namens Mantelzorg VHL worden gehouden in het kader van de Dag van de Mantelzorg. Op 10 november worden er twee workshops gegeven, de deelname is gratis. In de Prenter in VIanen kan er tussen 16:00 en 18:00 uur worden deelgenomen aan de workshop 'Kerstlichthouder maken' met Patricia Overdam. Maak een eigen ontwerp en kies zelf de kleuren en stukjes glas. Snijd zo nodig zelf glas. Maak daarmee een mooie kaarsenhouder voor kerst (of iets anders) Na de workshop gaat de creatie in de oven. Deze kan vervolgens op een later afgesproken tijdstip opgehaald worden.

De workshop Streetdance met Alyssa Hu vindt plaats op 10 november van 16:00 tot 18:00 uur in Glaspark in Leerdam. Speciaal voor jonge mantelzorgers in de leeftijd van 6-12 jaar. Toptalent Alyssa leert de deelnemers allerlei coole moves, waarmee zij zich overal op straat kunnen (ver)tonen.
Aanmelden voor één van beide workshops kan via www.samendoen.expert/activiteiten-kalender/categorie/mantelzorg/. Klik op de activiteit naar keuze. Bellen mag ook: 0345-637363.


Vluchtelingenwerk VHL zoekt vrijwilligers

vijfheerenlanden • Vluchtelingenwerk Vijfheerenlanden is op zoek naar nieuwe vrijwilligers. De organisatie helpt nieuwe statushouders om een nieuwe start te maken in Nederland; helpt hen wegwijs maken in Vijfheerenlanden (bijvoorbeeld door hen te helpen met formulieren invullen en hen te helpen met bellen naar instanties) en helpt hen met hun integratieproces. Zonder inzet van de vrijwilligers kunnen deze doelen niet gerealiseerd worden.

Er zijn tal van redenen waarom duizenden mensen ervoor kiezen bij Vluchtelingenwerk vrijwilligerswerk te doen of stage te lopen: doe bijvoorbeeld werkervaring op, of zet persoonlijke ervaring in om anderen te helpen; bouw aan een netwerk en doe sociale contacten op. Vrijwilligers werken bij Vluchtelingewerk zelfstandig, maar ervaren persoonlijke groei en komen in contact met andere culturen. Functies die momenteel ingevuld moeten worden zijn onder andere: maatschappelijk begeleider; info en advies; arbeidscoach en administratief.
Meer informatie: Hicham Zaezai, teamleider VHL, 06-12222023 of hzaezai@vluchtelingenwerk.nl.


Speculaaspoppen

regio • Team Hope4 life en CBS De Wegwijzer zijn samen actief tegen kanker. Volgend jaar hoopt Team Hope4 life weer mee te doen aan de Roparun. Om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker organiseert dit team nu, in samenwerking met CBS De Wegwijzer uit Heukelum, een speculaaspoppen verkoop. Een speculaaspop in geschenkdoos kost 3 euro, twee poppen 5 euro. Speculaaspoppen zijn te bestellen bij de teamleden en de kinderen van De Wegwijzer of via email: team174.hope4life@gmail.com.