• De dames van De Linge/PCG in actie in Bonaire.
• De dames van De Linge/PCG in actie in Bonaire. Foto:

De Linge/PCG succesvol in Bonaire

leerdam • De waterpolodames van De Linge/PCG hebben door een winstpartij van 8-6 tegen WSG DraGor, het 5th International Waterpolo Tournament in Bonaire met een tweede plaats afgesloten.

En dus kunnen de dames van De Linge/PCG door de overwinning op het team uit Drachten terugkijken, op een mooie prestatie die ze geleverd hebben in Caribisch Nederland.

Het damesteam vertrok op zondag 24 oktober naar Bonaire, voor een internationaal waterpolotoernooi in de Caraïbische zee. Normaliter spelen ze in een 25-meterbad, maar tijdens dit toernooi lag het speelveld in zee.

De uitnodiging voor dit toernooi kwam van iemand die eerder in Nederland woonde en graag Nederlandse ploegen aan het toernooi wilde toevoegen. Een damesploeg uit Ede van Polar Bears was ook van de partij. Deze dames spelen in Nederland in dezelfde competitie als de dames van De Linge/PCG.

Naast de vele waterpolowedstrijden in de mooie zee van Caribisch Nederland hebben de dames ook nog culturele uitstapjes gemaakt, sportieve activiteiten ondernomen en van de mooie natuur op het eiland kunnen genieten.

Dinsdag kwam het team weer terug in Nederland, waarna ze zich voorbereidden op de Bondscompetitie. Aanstaande zaterdag spelen de dames alweer een uitwedstrijd in Veldhoven. Aanvang 18:00 uur.