Heukelum onderuit, Everstein gelijk

wijk en aalburg/utrecht • Heukelum is op bezoek bij Wilhelmina'26 onderuit gegaan met 2-1. SC Everstein wist daarentegen op de valreep een punt uit het vuur te slepen: 2-2.

In een eerste helft, waarin Heukelum tegenviel, ging de bal al na acht minuten op de stip voor de thuisploeg: 1-0. Dit was ook de ruststand. De tweede helft was een stuk beter en Brennan Bieri tekende voor de verdiende 1-1. Heukelum stond blijkbaar nog na te genieten van de treffer, want vanaf de aftrap kwam Wilhelmina direct weer op voorsprong. Rode kaarten voor Benjamin Meijdam (2x geel) en Brennan Bieri (direct) maakten het vervolgens onmogelijk voor Heukelum om nog terug te komen. Heukelum-trainer Jerome Ceton baalde vooral van de eerste helft: “We durfden niet te voetballen."

Karakter

In de eerste helft had de ploeg uit Everdingen het lastig. Na een half uur kwam de thuisploeg dan ook terecht op voorsprong. Nadat Everstein in de rust twee wissels had toegepast kreeg het meer grip op de wedstrijd en Joran het Lam zorgde voor de 1-1. Toch was het drie minuten later 2-1 en ging Everstein richting het einde steeds meer ‘alles of niets’ spelen. Jop van Steen zorgde in de laatste minuut van de blessuretijd voor de beloning. “Ik ben trots op de jongens. We eindigen wederom met de nodige jeugdspelers, maar nemen toch een puntje mee op karakter”, aldus Everstein-trainer Remko Versteeg.