• Consternatie op de Pakjesboot op de Lek.
• Consternatie op de Pakjesboot op de Lek. Foto: Aangeleverd

Sint verdwenen na ontploffing op Lek

lexmond • Sinterklaas komt zaterdag 13 november samen met zijn Pieten naar Lexmond. Hoewel: een ontploffing op de Pakjesboot, afgelopen week op de Lek, kan nog roet in het eten gooien.

Een Lexmondse nieuwszender bleek als enige op de hoogte van het feit dat er een Pakjesboot op weg was naar het dorp langs de Lek. De Sinterklaasreporter en zijn cameravrouw deden verslag van deze ontdekking. Aan boord lagen veel pakjes, die opgestapeld en gesorteerd werden door vier Pieten. Op het dek stond Sinterklaas. Vanaf de oever werd er druk gezwaaid en geroepen naar de boot.

Groot was de schrik toen er plotseling een  knal te horen was op de boot, gevolgd door heel veel rook. Het was niet goed te zien was wat er precies gebeurde. Wel zagen de verslaggever en de cameravrouw de Pieten heen en weer over het dek rennen, waarbij één van hen het boek van Sinterklaas probeerde te redden. Ook de brandweer kwam ter plaatse. Ver van het strandje dreef de staf van de goedheiligman, maar hij zelf was nergens te bekennen. Dankzij de cameravrouw is alles vastgelegd en de politie heeft de film opgevraagd om nader onderzoek te doen.

Zaterdag 13 november zal er meer duidelijk worden. Dan begint Sint, als hij weer terug is, om 15.00 uur aan zij route door Lexmond. De kinderen wordt gevraagd om met versierde fietsen naar de haven te komen.