• De wethouder meldt zich aan voor het maatjesproject.
• De wethouder meldt zich aan voor het maatjesproject. Foto: Aangeleverd

Schuldhulpverlening via Maatjesproject

vijfheerenlanden • Ook in de gemeente Vijfheerenlanden heeft één op de vijf gezinnen met deze problemen te maken. maar de getroffenen spreken er niet makkelijk over en de stap naar hulpverlening is voor hen vaak te groot.

Om deze stap wat makkelijker te maken ontwikkelde Maatje Vijfheerenlanden een reserveringstool.

Door gebruik van deze mogelijkheid te maken kunnen mensen via onze site rechtstreeks ruimte reserveren in de agenda van de bureaumedewerker van Maatje Vijfheerenlanden voor een verkennend gesprek of een intake.
Maatje Vijfheerenlanden heeft ruim vijftig geschoolde (schuldhulp)Maatjes beschikbaar die met veel bezieling en vaak ook buiten kantooruren mensen met deze problemen gratis kunnen helpen, zo lang als nodig is. Mensen helpen bij het oplossen van beginnende schulden en het op orde brengen van de thuisadministratie zijn de zaken waar de Maatjes voor kunnen worden ingezet.

Wethouder

Tijdens de lancering van de nieuwe website begin vorige week nam wethouder Cees Taal deze reserveringstool in gebruik door zich als hulpzoekende aan te melden. De wethouder benadrukte nogmaals het belang van tijdige hulpverlening bij financiële problemen.
Hij vindt het onacceptabel dat er zoveel mensen binnen onze gemeente langdurig met deze problemen kampen en dat er ruim 800 kinderen in armoede opgroeien.
In het gemeentelijk Actieplan Armoede en Schulden, dat in december door de raad zal worden vastgesteld, speelt de laagdrempelige hulp door de Maatjes van Maatje Vijfheerenlanden dan ook een belangrijke rol.

Tijdens de drukbezochte avond in Huis het Bosch in Lexmond kwamen de Maatjes voor het eerste sinds lange tijd weer bijeen. Zo’n veertig van de (schuldhulp)Maatjes waren aanwezig op deze avond die in het teken van de ‘ontmoeting’ stond, omdat men elkaar al zo lang niet gezien had.

Maatje Vijfheerenlanden is telefonisch bereikbaar elke werkdag 's morgens van 09:00 uur tot 12:00 uur via 06-28193674 en via: administratie@maatjevijfheerenlanden.nl.
Voor het direct reserveren van tijd in de agenda van de bureaumedewerker volg op de homepage van de site www.maatjevijfheerenlanden.nl ‘Direct aanmelden'.