Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

SGP Vijfheerenlanden maakt zich zorgen over voortbestaan Bibliotheek op School

Algemeen

VIJFHEERENLANDEN • SGP Vijfheerenlanden maakt zich zorgen over het voortbestaan van de Bibliotheek op School. De partij stelde daarom deze weken schriftelijke vragen aan burgemeester en wethouders.

‘Tot ons kwam het signaal van dat er onzekerheid bestaat over het voortbestaan van Bibliotheek op School (BOS) voor de kleine kernen’, zo schrijft de SGP. ‘Als fractie vinden wij het belangrijk dat er bibliotheken zijn, alleen zijn die vaak minder goed bereikbaar voor onze jongeren in de kleine kernen én daarom is de SGP zo blij met BOS. Desondanks lijkt deze te verdwijnen.’

De fractie wil daarom van het college weten of het klopt dat het voortbestaan van de Bibliotheek op School op losse schroeven staat. ‘Zo ja, wat is de reden van deze discussie en waarom wil het college hier eventueel mee gaan stoppen? Zo nee, wanneer krijgen de scholen met het concept BOS hierover dan duidelijkheid?’. 

NPO-gelden
De SGP wijst daarnaast op het feit dat er NPO-gelden naar de gemeente komen, bestemd voor activiteiten om leerlingen op onder meer cognitief, sociaal en emotioneel vlak aanvullend te stimuleren. ‘Ziet het college, net als de SGP, hier mogelijkheden voor om Bibliotheek opSchool te behouden?’.