donderdag 28 oktober

Stamppottenmaaltijd
20:00, Lexmond, Brede School. Stichting Lexmond ontmoet en doet verzorgt een stamppottenmaaltijd voor ouderen. Aan huis gebonden ouderen kunnen ook een maaltijd laten thuisbezorgen. Stichting Lexmond ontmoet en doet zal ook aan de bewoners van de Laakse Hof denken. Meer informatie: Facebookpagina Stichting Lexmond ontmoet en doet.

Bovenkamer
14:30, Leerdam, Stadspodium GO. Een integere theatervoorstelling over de belevingswereld van een man met dementie, met informatie over de werking van de hersenen en de betekenis van muziek. Na de voorstelling gaat Thomas Borggrefe in gesprek met het publiek. Kaarten reserveren en betalen via: www.go-leerdam.nl.

Halloween Cupcake wedstrijd
15:30, Vianen, Ammo Wijkcentrum. De meiden van de meidenclub Vianen van Buurtwerk VIjfheerenlanden houden een Halloween cupcake wedstrijd. Voor alle meiden in Vianen tussen 10-13 jaar, het is gratis. Aanmelden via: Lorraine.smits@buurtwerk.nl. Deelname is gratis.

Meidengroep
15:30, Meerkerk. Meidengroep Meerkerk: Healthy Girls. Tijdens deze middag gaat Buurtwerk Vijfheerenlanden met de meiden aan de slag met gezonde ontwikkeling. Hoe blijf je in beweging & waarom is dat eigenlijk goed? We gaan ook kijken naar eetpatronen en hoe we dit gezonder kunnen maken door bijv. samen te koken en lekker te eten. Ben je een meisje tussen de 10-12 jaar en wil je je aanmelden? Neem contact op Femke: 06-13643960.

Circus Barani
17:00, Gorinchem, Buiten de Waterpoort. Circus Barani geeft tot en met zondag 31 oktober voorstellingen. Meer informatie: www.barani.nl.

Avond PZV De Posthoorn
19:00, Vianen, Sporthal Helsdingen. Postzegelvereniging De Posthoorn komt samen tot 21.30 uur. Verzamelaars zijn welkom.

Be Yourself
19:30, Meerkerk, De Pukkel. Elke donderdag is Buurtwerk Vijfheerenlanden in de Pukkel in Meerkerk. Ontmoeting en spelactiviteiten voor en door jongeren onder begeleiding van Buurtwerk.. Aanmelden is niet nodig, deelname is gratis. Vind je het leuk om ook eens te komen kijken of wil je meer info? Neem dan contact op met Wolter, via 06-57679050.

Thema-avond HVL
20:00, Leerdam, Bibliotheek. De Historische Vereniging Leerdam houdt een thema-avond met als onderwerp: Leerdam West (deel 2), ten noorden van de Tiendweg. Deze avond wordt verzorgd door Jos Slieker. De toegang is gratis, maar vanwege het aantal beschikbare plaatsen wordt verzocht zich voor deze avond aan te melden. Dit kan via e-mail naar ablom@blomleerdam.nl.  

vrijdag 29 oktober

Ad Astra geeft Najaarsconcert
20:00, Asperen. Muziekvereniging Ad Astra geeft het Najaarsconcert in Dorpshuis Asperen. De toegang is gratis. Alle geledingen van de vereniging komen aan bod.

Halloween in West-End
20:00, Leerdam, Westend gebouw aan de P.M. Van Gentstraat 20. Bezoek het Haunted House van Wijkvereniging West-End. Open tot 24:00 uur, maar niet geschikt voor de allerkleinste bezoekers. Welkom vanaf 12 jaar en deelname kost 2 euro.

Anne Frank
20:30, Geldermalsen. Mijn beste vriendin Anne Frank, een op feiten gebaseerde film van Ben Sembogaart is te zien op vrijdag 29 oktober om 20.30 uur en ook op woensdag 3 november om 20.00 uu bij LingeFilm. Entree € 9.00, met geldige LingeFilmFanPas € 6,50.

Maakt alles beter
20:30, Leerdam, Stadspodium GO. Op Sterk Water is al twintig jaar een begrip in de Nederlandse theaters. Ze zijn dé toonaangevende improvisatie cabaretiers van Nederland. Kaarten reserveren en betalen via: www.go-leerdam.nl.

zaterdag 30 oktober

Vogelexcursie
9:00, Lexmond. Natuur- en Vogelwacht de Vijfheerenlanden houdt van 9.00 tot 12.00 uur voor de jeugd een vogelexcursie bij de Zouweboezem, tussen Ameide en Lexmond. De start is aan de oostkant van het Zouwegebied bij het viaduct A27 (kruising Driemolensweg-Veldweg). Leeftijd vanaf 8 jaar. Kosten 3 euro per kind (inclusief drankje). Info en opgeven bij: Chr.Kramer@outlook.com of 0345-619684.

Tafeltennistoernooi
9:30, Leerdam, Sporthal Berenschot. Tafeltennisvereniging Leerdam houdt haar 17e dubbeltoernooi. Dit toernooi is het enige dubbeltoernooi van Nederland. Vanaf 9:30 uur zullen bijna 100 tafeltennisliefhebbers in duo's 8 tot 9 ronden tegen elkaar spelen. De toegang is gratis, meedoen kost 9 euro. Rond 15:30 uur zal de grote finale tussen de twee beste teams gespeeld worden.

Inzameling voor Roemenië
10:00, Lexmond, plein hervormde kerk. De Stichting ‘Vrienden van Roemenië’ uit Lexmond en Hei- en Boeicop gaat kleding en andere kleine huishoudelijke spullen inzamelen. De vraag is om goed bruikbare en schone kleding bij voorkeur aan te leveren in stevige plastic zakken. Deze spullen kunnen worden ingeleverd op het plein van de hervormde kerk van Lexmond.

Snuffelkelder
10:00, Everdingen, Kweldam 15a. De Snuffelkelder is open tot 13.00 uur. Verkrijgbaar zijn allerlei accessoires voor een klein prijsje.

Open dag Muziekschool
13:00, Vianen, Oosterlicht College. De Muziekschool Vijfheerenlanden houdt een open dag. Jong of oud: voor iedereen valt er wat te ontdekken bij de Muziekschool. De vakkundige en enthousiaste docenten van Muziekschool Vijfheerenlanden staan klaar om meer informatie te geven aan iedereen die (weer) een instrument wil gaan bespelen of wil gaan zingen. Er worden ook proeflessen gegeven. Meer informatie: www.muziekschoolvijfheerenlanden.nl.

Kerstmarkt
13:30, Acquoy. Zaterdagmiddag 30 oktober vanaf 13.30 tot 16.00 uur is er een kerstmarkt bij Stichting Superkatten in Acquoy. De opbrengst van deze kerstmarkt komt ten goede aan de nieuw te bouwen quarantaineruimte. Toegang is gratis. Adres: Huigenstraat 49 in Acquoy. Parkeren op het terrein.

Kinderbingo
14:00, Vianen, Open huiskamer Geusplein. De Hagen houdt weer zijn maandelijkse kinderbingo. De entree is gratis voor kinderen en er zal gezorgd worden voor wat drinken en wat lekkers. Om 13:30 uur gaat de zaal open, aanmelden is niet nodig. Ouders mogen meedoen, maar voor hen kost een boekje 3,50 euro. Meer informatie: 06-18265798 of volg: https://www.facebook.com/Organisatiedehagen.

Bingo
20:00, Vianen, Open huiskamer Geusplein. De Hagen houdt een bingo voor 16 +. De zaal gaat open om 19:30 uur. Aanmelden is niet nodig.

Requiem
20:15: Vianen, Grote kerk. Ensemble Octagon+ voert onder leiding van Rienk Bakker het Requiem van John Rutter (1985) uit in de Grote Kerk van Vianen. Er wordt aangeraden om tickets te bestellen via www.grotekerkvianen.nl of direct via www.EventBrite.nl.

James Bond
20:30, Geldermalsen, De Pluk. No Time To Die, alweer de 25ste James Bondfilm, is te zien op zaterdag 30 oktober (aanvang 20.30 uur) en op zondag 31 oktober (aanvang 19.00 uur)  bij LingeFilm. Entree € 9.00, met geldige LingeFilmFanPas € 6,50.

zondag 31 oktober

Jongerenmiddag
13:00, Vianen, De Prenter. Elke zondag houdt Buurtwerk Vijfheerenlanden een jongerenmiddag in de Prenter onder leiding van jongerenwerker Rachid. Diverse groepen in de leeftijd van 9 tot en met 20 jaar hebben onderling zaalvoetbal gedurende de zondagmiddag. Ook zijn er wisselende activiteiten die door de jongeren worden georganiseerd. Meer informatie: Rachid, 06-57553115.

Jeugddienst Herwijnen
18:30, Herwijnen, Achterweg 15. In de gereformeerde kerk vindt een jeugddienst plaats. Predikant Edwin Groot Karsijn gaat in op het thema ‘Geloof en wetenschap: een goed duo?’. De dienst is ook te volgen via www.gkherwijnen.nl.

maandag 1 november

Alzheimer Café Vianen
19:30, Vianen, De Hoeksteen. Het Alzheimer Café in Vianen verzorgt een nieuwe thema-avond. Deze avond staat ‘Voordracht over verliesverwerking en rouw bij dementie' centraal. Lia Goyaarts, geestelijk verzorger, komt deze avond vertellen en luisteren. Aanmelden voor de avond is niet nodig en de toegang is gratis.

woensdag 3 november

Koffiemorgen in Krooshof
9:30, Zijderveld. Koffiemorgen in De Krooshof. Harm Abma vertelt over zijn reis door Jordanië. Hij laat ook foto’s zien.

Open eettafel Zijderveld
12:00, Zijderveld, De Krooshof. Open eettafel. Opgeven bij Jans van Nifterik voor 1 november 12.00 uur, via 0345-641965.