'Ten onder aan ons eigen succes?'

oosterwijk • Drs. Edgar P. Johannsmann uit Oosterwijk heeft onlangs een boek gepubliceerd over mondiale problemen èn oplossingen. De titel luidt ‘Ten onder aan ons eigen succes ?’.

"De mens staat op een keerpunt in de geschiedenis, waarbij onze voortvarende technologische samenleving omslaat van zegen naar vloek. We vernietigen onze planeet en dreigen ons zelf en andere levensvormen de das om te doen. Als we niets doen, hangen er donkere wolken boven ons bestaan. Nu is het moment gekomen om wereldwijd collectief te handelen. Dat kan alleen als we alle problemen in hun onderlinge samenhang beschouwen, zodat de oplossing van het ene probleem geen andere problemen veroorzaakt of versterkt", legt Johannsmann uit over de inhoud van zijn boek.
De auteur schetst de samenhangende problemen (in deel 1), de oorzaken van het uitblijven van oplossingen (in deel 2), de verschillende toekomstscenario's (in deel 3) en de in zijn ogen te prefereren oplossingsrichtingen (in deel 4).
Het boek, uitgegeven in mei 2021, telt 568 pagina's en is in het Nederlands uitgegeven. Het is te bestellen via: www.boekenbestellen.nl/boek/ten-onder-aan-ons-eigen-succes/41737.