Gaasperwaard Hagestein

In de Telegraaf van 21 oktober is een klein stukje geplaatst waarin staat dat bedrijventerrein Gaasperwaard mogelijk fors wordt uitgebreid. Het college van Vijfheerenlanden heeft een voorlopig voorkeursrecht gevestigd op het gebied tussen de A27, de Biezenweg, de Breede Sticht en de Autenasekade te Hagestein. De gemeente krijgt hierdoor het 1e recht om de grond te kopen. De gemeenteraad heeft dan 3 maanden de tijd om groen licht hiervoor te geven. 

In Het Kontakt wordt met geen woord gerept over deze gang van zaken door het college. Ook de door veel inwoners gelezen krant AD-Utrecht wordt hierover niets geschreven. De nu zittende raadsleden weten waarschijnlijk niet dat er door de gemeenteraad van Vianen op 27 april 2000 een besluit is genomen, dat het Bedrijventerrein Gaasperwaard tot de Biezenweg zou lopen, rekening houdend met het feit, dat er een strook van 100 meter tussen Gaasperwaard en de Biezenweg onbebouwd zou blijven. Bovengenoemd besluit houdt in dat het Bedrijventerrein niet tot aan de Autenasekade zal lopen. 

Het komt wel vreemd over om het zo te regelen door het college. Zeker het in de publiciteit brengen van het besluit wordt zo summier mogelijk gedaan. Zeer bedenkelijk om het zo te regelen. 

Inwoners van dit gebied wees op je hoede, want voor je het weet woon je op een bedrijventerrein.

Annemieke Ververs,
Populierstraat 50, Vianen