Tweede avond over geschiedenis Leerdam-West

leerdam • Twee jaar geleden verzorgde de Historische Vereniging Leerdam een avond met als thema Leerdam-West, Achter de pijp. Op donderdag 28 oktober volgt Leerdam-West deel 2, het gedeelte ten noorden van de Tiendweg. Deze avond wordt verzorgd door Jos Slieker.

Hij begint met een overzicht van de bebouwing in Leerdam vanaf 1560 t/m 2018. Hierdoor krijgen de aanwezigen een beeld van hoe de stad is gegroeid, waarna ingezoomd wordt op Leerdam-West, het gedeelte ten noorden van de Tiendweg. Aan bod komen onder meer de scholen en de winkeliers. De bijeenkomst is in de Bibliotheek Leerdam, Dokter Reilinghplein 3. De aanvang is 20.00 uur. Ook niet-leden zijn welkom. De entree is gratis, maar vooraf aanmelden is verplicht. Dit kan via: ablom@blomleerdam.nl.


Badmintonclub Vianen langs de deuren

vianen • Sinds de coronacrisis zijn heel vele mensen thuis komen te zitten. Sportavonden mochten geen doorgang vinden. Ook sportevenementen werden afgelast. Hierdoor zijn sociale contacten en gezellige avonden misgelopen.

Badmintonclub Vianen staat voor sportiviteit en gezelligheid. Met speeldagen op dinsdagmiddag (65+), woensdag- en vrijdagavond hebben sporters keuze wanneer ze willen spelen. Iedereen is welkom om de sfeer te proeven en mee te doen.
De vereniging wil dit breed communiceren. Daarom gaan vrijwilligers huis-aan-huis flyers verspreiden. Dit gebeurt op zaterdag 30 oktober 2021. Op de flyer staat dat niet-leden vier keer gratis een avond mogen meespelen om te kijken of de sport bevalt.

q  www.badmintonclub-vianen.nl