LRC kansloos, eerste winst Heukelum

leerdam/heukelum • LRC Leerdam had zaterdag weinig in te brengen tegen Huizen. Heukelum boekte daarentegen de eerste winstpartij in deze competitie en klopte De Zwerver met 4-1.

In de eerste helft troefde Huizen LRC eigenlijk op alle fronten af. Een 0-2 ruststand was dan ook een logisch gevolg. In het eerste kwartier na rust kwam LRC beter voor de dag en Timo Lutters bracht met de 1-2 weer hoop in de Leerdamse harten. Een discutabele strafschop betekende echter de 1-3, waarna het ook nog 1-4 werd.
LRC-trainer Emanuel Sluis zei na afloop: “Dit is de beste tegenstander waar we tot nu toe tegen hebben gespeeld. We komen na rust nog aardig terug, maar de onterechte penalty was de definitieve nekslag.”

Fitter

Nadat vorige week het eerste punt in de competitie werd gepakt, heeft Heukelum nu ook de eerste overwinning van het seizoen binnen. Thuis werd de Zwerver met 4-1 verslagen. Heukelum kwam na 38 minuten op voorsprong via Benjamin Meijdam. Men was tot die tijd al de betere ploeg, maar toch werd het vlak voor rust nog 1-1. Heukelum raakte hier echter niet van in de war en liep na rust uit naar 4-1. Benjamin Meijdam trof nog tweemaal doel en het slotakkoord was voor Brennan Bieri.
Heukelum-trainer Jerome Ceton sprak van een verdiende overwinning: "Iedereen begint steeds fitter te worden en we kunnen goed spel steeds langer vasthouden. Dat gaat zich uitbetalen.”