Stage- en beroepenmarkt op Oosterlicht Vianen

vianen • Het Oosterlicht College in Vianen houdt een stage- en beroepenmarkt voor zijn leerlingen. De eerste uitnodiging aan één van de deelnemende bedrijven is al de deur uit. Leerlingen overhandigden de eerste uitnodiging aan Bouwbedrijf Van Wiggen uit Vianen.

De eerste editie van de markt vindt plaats op dinsdag 18 januari 2022. Het Oosterlicht College is nog op zoek naar bedrijven of maatschappelijke organisaties die zich willen laten zien aan de leerlingen uit de bovenbouw vmbo en de vakhavo. De leerlingen willen graag kennis maken met verschillende bedrijven of maatschappelijke organisaties.
De stage- en beroepenmarkt heeft als doel dat de leerlingen in gesprek kunnen gaan over verschillende beroepen, zodat zij een betere keuze kunnen maken over hun toekomstige beroep en bijpassende vervolgopleiding op het mbo of hbo.
Daarnaast zijn de leerlingen op zoek naar een interessante en leerzame stageplek om meer praktijkervaring op te doen. De leerlingen zouden ook graag, als dat mogelijk is, een dag meelopen bij een bedrijf of maatschappelijke organisatie om de beroepen in het echt te ervaren. Ondernemers zijn van harte welkom tijdens de stage- en beroepenmarkt.

Het Oosterlicht College is een brede christelijke scholengemeenschap voor atheneum, havo en vmbo. Meer informatie: www.oosterlichtvianen.nl.