Parkinson Boksen

vianen • Ismaïl Balkaa, medewerker van Sport en Bewegen, heeft de cursus Parkinson-trainer gevolgd en deze met succes afgesloten. Hier is Sport en Bewegen uiteraard ontzettend trots op. Sport en Bewegen wil dan ook binnenkort gaan starten met de cursus Parkinson-boksen onder leiding van Ismaïl.

Parkinsonboxing is een non-contact boksen gerelateerde fitness training dat de mobiliteit, balans, kracht en de kwaliteit van het leven kan verbeteren voor mensen met Parkinson. Boksen is in vergelijking met andere sporten de meest fysiek en veeleisende training. Naast een intensieve en afwisselende training is boksen ook een ongelofelijke stressverlichter. Met reactie en balans oefeningen, boks zak training, hand-oogcoördinatie, voetenwerk, krachttraining, core stability, circuit training en geeft naast zelfvertrouwen vooral veel fun.

Deze les zal ook worden aangeboden aan mensen die minder belastbaar zijn of die een medische voorgeschiedenis hebben, zoals hart- en vaatziekte, reuma, fibromyalgie, diabetes. Aanmelden voor de cursus kan door te mailen naar: sportenbewegenvianen@gmail.com.