donderdag 21 oktober

Paddenstoelen en schimmels
10:00, Schoonrewoerd, De Schaapskooi. De Natuur en Vogelwacht de Vijfheerenlanden houdt van 10:00 tot 12:00 uur of van 13:00 tot 15:00 uur voor de jeugd een activiteit met als onderwerp: schimmels en paddenstoelen. Deelnemen kan in de leeftijd tot 12 jaar, jonge kinderen alleen onder begeleiding. Kosten: 3 euro per kind. Opgeven bij: chr.kramer@outlook.com of 0345-619684. Meer informatie: www.natuurcentrum.nl.

Kinderexcursie
14:00, Neerijnen. De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseren een speciale ontdekkingstocht voor (groot)ouders en (klein)kinderen. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Vooraf online reserveren is noodzakelijk. Meer informatie en online reserveren: www.glk.nl/activiteiten.

‘Dieke & Appie’
14:30, Leerdam, Stadspodium Go. Zangduo Dieke & Appie verzorgen. Sinds 2017 vormen Dieke Biesheuvel uit Leerdam en Appie de With uit Gorinchem een duo en hebben inmiddels al vijftien optredens verzorgd. Behalve een eigen repertoire, zingen ze ook enkele covers van bekende en minder bekende artiesten. Het thema voor hun optreden in Leerdam is ‘een waslijn vol herinneringen’. Meer informatie: www.stadspodium-go.nl.

Kidscollege over klimaat
14:00 uur, Herwijnen, GeoFort. Ter gelegenheid van de Kinderboekenweek geeft Marc ter Horst een mini-college klimaatverandering, naar aanleiding van zijn boek Palmen op de Noordpool. In een half uur weten alle kinderen hoe het zit en hoe ze nieuws over het klimaat beter kunnen plaatsen. Een interactieve presentatie vol spannende verhalen, grappige illustraties en praktische tips. Entree: gratis, wel graag aanmelden via: www.geofort.nl/agenda/kidscollege/.

Me, Myself & I
15:30, Vianen. Meidengroep Vianen: Me, Myself & I. Tijdens deze meidenmiddag gaan we in op het thema: identiteit: wie ben je, wat is jouw karakter? We duiken in onderwerpen als opvoeding, familie, cultuur, hoe ga je om met het leven? En wat gebeurt er om je heen? Denk ook aan thema’s als liefde, seksualiteit, drugs en social media! Ben je een meisje tussen de 10-12 jaar en wil je je aanmelden? Neem contact op met Lorraine: 06-57790791.

Be Yourself Meerkerk
19:30, Meerkerk, De Pukkel. Elke donderdag ontmoeting en spelactiviteiten voor en door jongeren onder begeleiding van Buurtwerk. Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis.Vind je het leuk om ook eens te komen kijken of wil je meer info? Neem dan contact op met Wolter, via 06-57679050.

Vlinders
20:00, Schoonrewoerd, De Schaapskooi. De activiteiten van natuurcentrum de Schaapskooi weer gestart, ook de presentaties over de natuur. Deze avond: Anette van Berkel: Bedreigde schoonheid, over vlinders. Aanmelden via info@natuurcentrum.nl.

Rumag
20:15, Nieuwegein, De Kom. Met bijna een miljoen volgers is Rumag hét lifestylemerk van Nederland. Tijdens het theater-event is de bezoeker onderdeel van een show waarin grenzen worden opgezocht van wat kan en niet. Bovendien wordt iedere avond de beste Rumagger van de zaal verkozen en zijn er gasten uit de wereld van de humor en muziek.

vrijdag 22 oktober

Pubquiz
20:00, Leerdam, Stadspodium GO. In Stadspodium GO wordt een pubquiz gehouden. Deze zal worden gehouden in de theaterzaal, in verband met de coronaregels. De quiz start om 20:00 uur.Meer informatie: www.stadspodium-go.nl.

‘Vrijdag’ van Hugo Claus
20:15, Nieuwegein, De Kom. ‘Vrijdag’ van Hugo Claus is een van de meest ontroerende toneelteksten uit het Nederlandse taalgebied. Een zinderend gezinsdrama over schuld en vergeving, een aangrijpende zoektocht naar liefde en verzoening.

KOMedycafé
20:30, Nieuwegein, De Kom. Het nieuwe theaterseizoen is weer begonnen en daarmee gaan we ook weer van start met het KOMedycafé! Geniet met een hapje en een drankje van de goede grappen van aanstormend talent waarbij MC Hank de avond soepeltjes aan elkaar praat.

Filmtheater Lingefilm
20:30, Geldermalsen. Oscar winnende Anthony Hopkins bij Lingefilm. The Father met sir Anthony Hopkins in een fenomenale hoofdrol, waarvoor hij terecht werd bekroond met een tweede Oscar. Te zien op vrijdag 22 oktober om 20:30 uur en ook op woensdag 27 oktober om 20:00 uur.

zaterdag 23 oktober

Open molens
10:00, Regio, molens. De molendeuren van de molens van SIMAV gaan open voor bezoek. Veel onbewoonde molens zijn ook binnenin te bewonderen. De entree is in alle molens gratis. Deze ‘streekmolendag’ is, naast de landelijke molendag, in het leven geroepen om molenaars maar zeker ook belangstellende niet-molenaars kans te geven een molen te bezoeken. Voor info en adressen: www.simav.nl.

‘Flash me back’
15:00, Nieuwegein, De Kom. Kunstenares Judith Nab heeft zichzelf namelijk weer overtroffen. Na vele mooie en liefhebbende creaties te hebben gemaakt, is er deze zaterdag een opening van haar kunstzinnige installatie ‘Flash me back’.

Tribute Golden Earring
20:00, Lexmond, Huis Het Bosch. De Golden Earring (Temporary Madness) Tribute Band treedt op in Lexmond. Daarmee pakt de stichting Highland Games Zederik de traditie op van jaarlijks een tributeconcert in Huis Het Bosch. Het optreden wordt afgesloten met een after-party. Kaarten zijn te bestellen via de LowlandMudgames website.

Släpstick
20:15, Vianen, Theater. De multi-getalenteerde groep Släpstick komt naar het theater. Vanwege het 25-jarig bestaan van de groep, geeft zij in ieder theater een feestelijke voorstelling. De voorstelling zal worden gehouden in de vorm van een feest in de stijl van de jaren ‘20, compleet met rode loper. Meer informatie is te vinden op www.theatervianen.nl.

Michael Jackson tribute
20:15, Nieuwegein, De Kom. Of je nu fan bent van het eerste uur of voor het eerst kennis maakt met de creativiteit van Michael Jackson: tijdens Off the Wall kan niemand stil blijven zitten of staan.

Cabaretier Emiel
20:30, Leerdam, Stadspodium Go. Cabaretier Emiel van der Logt verkocht zijn huis en ruilde dat in voor een zelfopgelegde quarantaine in een camper. Tijdens corona ging hij acht maanden op reis door Europa en maakte daar een voorstelling. Meer informatie: www.stadspodium-go.nl.

zondag 24 oktober

Historische wandeling
10:00, Neerijnen. De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen houden een wandeling over landgoed Waardenburg Neerijnen. De boswachter vindt het leuk om over de geschiedenis van het landgoed te vertellen. Vooraf online reserveren is noodzakelijk. Meer informatie en online reserveren: www.glk.nl/activiteiten.

Jongerenmiddag
13:00, Vianen, De Prenter. Elke zondag is er een jongerenmiddag in de Prenter onder leiding van jongerenwerker Rachid. Meer informatie: Rachid 06-57553115.

maandag 25 oktober

‘Van U is de toekomst’!
20:00, Leerdam, Bethelkerk. Op uitnodiging van PKN-wijkgemeente ‘Kerk aan de Linge’, hoopt Dr. A. van de Beek te spreken over ‘De Christelijke toekomstverwachting’. Opgeven en reserveren via: meevieren.nl/kerkaandelingeleerdam.

Mooie borders
20:00, Gorinchem, De Heul. Martje van den Bosch geeft voor Groei en Bloei Gorinchem de lezing ‘Mooie borders, prachtige combinaties’. Toegang 3 euro.

dinsdag 26 oktober

Healthy Girls
16:00, Leerdam. Tijdens deze middag gaan we met de meiden aan de slag met gezonde ontwikkeling. Hoe blijf je in beweging en waarom is dat eigenlijk goed? We gaan ook kijken naar eetpatronen en hoe we dit gezonder kunnen maken door bijv. samen te koken en lekker te eten. Ben je een meisje tussen de 10-12 jaar en wil je je aanmelden? Neem contact op met Femke: 06-13643960.

Meidenavond
19:00, Leerdam. Meidenavond Leerdam, 16+. Meer sociale contacten? Leuke dingen ondernemen met andere meiden? Buurtwerk Vijfheerenlanden houdt bijeenkomsten om meiden vanaf 16 jaar samen te brengen. Om samen leuke dingen te organiseren en te ondernemen. En daarnaast werk je aan je persoonlijke uitdagingen. Meer info of een keer komen kijken? App Femke: 06-13643960.

Wat is dementie?
19:30, Leerdam, Verpleeghuis Lingesteyn. Tijdens het Alzheimer Café staat het onderwerp ‘Wat is dementie?' op het programma. Inloop vanaf 19:00 uur, aanvang programma 19:30 uur en einde 21:15 uur. De entree is gratis. Informatie: Francien Boonstra, Adviseur Mantelzorg 0345-637363 of www.alzheimer-nederland.nl.

woensdag 27 oktober

Voorleespret
11:00, Leerdam, Bibliotheek. BoekStart Voorleespret. Een gezellig moment samen bezig zijn voor ouder en kind (0-4 jaar) met voorlezen, liedjes en spelletjes. Meedoen is gratis, aanmelden is niet nodig. Het thema is ‘verjaardag'. Centraal staat het verhaal uit het prentenboek ‘Feest voor Ilyas'. Meer informatie: www.bibliotheeklekijssel.nl/voorleespret.

Dialoogavond
19:30, Streefkerk, Booij Kaasmakers. Dialoogavond over Voedsel van Hier, onderwerp deze avond: ‘De impact van onze voedselkeuzes op het landschap’. Aanmelden: www.gebiedsplatform.nl/dialoogavonden.

Contactavond MS Nederland
20:00, Gorinchem, Boogflat. De MS Vereniging Nederland afdeling Gorinchem en omstreken verzorgt een contactavond in de recreatiezaal van de Boogflat, Pijlstraat-portiek 2. Thema is de ‘Ronnie Gardiner Methode' (RGM) door Constance Vrijhof.

Betuwse Fruitmotor
20:00, Gorinchem, Natuurcentrum Gorinchem. Henri Holster vertelt over de coöperatieve Betuwse Fruitmotor in Culemborg. Deelname: 6 euro, aanmelden via info@ncgorcum.nl of 0183-630911.

Swingen met Dennis
20:15, Nieuwegein, De Kom. Vanaf het moment dat Dennis van Aarssen de jury van The Voice of Holland omverblies met zijn vertolking van Sinatra’s ‘That’s Life’ veranderde zijn leven compleet.